Gezi yazıları Hasan Mahir Atlas Havayollarının yayın organı JetLife dergisinin 10. Yıl özel sayısı için düzenlediği yarışmada “Türkiye’nin Lezzet Başkenti Gaziantep ve Zahter’e Buyurun” yazıları ile Yeme-İçme kategorisinde birinci oldu.

Gezi Kültür dergisi JetLife Dergisi onuncu yılında 120. Sayısına özel “Jet Gibi Geçti” yarışması düzenledi. Kapak Tasarımı, Yeme-İçme, Moda ve Seyahat kategorilerinde yarışmaya başvuru yapıldı. 1000’e yakın yazarın katıldığı yarışmada Yeme-İçme Dalında gezi yazıları ve “Yol Açık “ Gezi kitabı ile tanınan Hasan Mahir “Türkiye’nin Lezzet Başkenti Gaziantep ve Zahter’e Buyurun” yazıları ile birinci oldu. Yarışmada Kapak tasarımında Deniz Salaçin, Moda alanında Damla Sezen ve Seyahat’te Ekin su birinci oldu.

Yarışmada dereceye giren yarışmacılara Atlas Jetten gidiş-dönüşlü  iki kişilik Londra bileti verildi. Dereceye giren yazılar derginin 120 sayısında okuyucuları ile buluştu.

Yarışmada Yeme-İçme kategorisinde birinci olan Hasan Mahir JetLife dergisi tarafından düzenlenen yarışmanın gezi merakını kamçılamak ve insanların gördükleri yerleri kayıt altına alması bakımından önemli olduğunu belirtti. Mahir “ Gezmek görmek her insanın içinde uktedir. Ancak bazı insanlar bu içlerinde gezi aşkını gerçekleştirebilirler. Gezginlerin gördükleri yerleri fotoğraflaması, yazması önemlidir. Yazılan gezi anıları o yerin tanıtımına katkı sağlar. Gezi merakını kamçılar. Oraya gitmek isteyenlere rehber olur. Bu sebeple gezi dergileri bu tarz yarışmaları düzenleyerek gezginleri gezdiklerini yazmaya teşvik etmelidirler.” dedi.

http://www.jetgibigecti.com/kazananlar

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çılgın Aptal Aşk - Crazy, Stupid, Love (2011) İkinci Görüşte Aşk - Love at Second Sight (2023) Asteroid Şehir (2023) Altın Eldiven - The Golden Glove (2019) Hipnozcu - The Hypnotist (2013) Çizmeli Kedi - Puss in Boots (2012)

Leave a comment