İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Yaz Oyunları, 31 Mayıs 2011 Salı günü Musahipzade Celâl‘in yazdığı, Engin Alkan’ın yönettiği İstanbul Efendisi adlı oyunla başladı. Kabare, Lüküs Hayat, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı oyunlar ise, 6 Haziran 2011 tarihine kadar Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde seyircilerin karşısına çıkacak.
1961 yılı Temmuz ayında Rumeli Hisarı’nda başlayan İBB Şehir Tiyatroları Yaz Oyunları’nda, bu yıl İstanbul Efendisi, Kabare, Lüküs Hayat, Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı oyunlar, Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi’nde, 31 Mayıs – 6 Haziran 2011 tarihleri arasında sahneleniyor.
Kabare
2 Haziran 2011 Perşembe Saat: 21.00
Lüküs Hayat
4 Haziran 2011 Cumartesi Saat: 21.00
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz
6 Haziran 2011 Pazartesi Saat: 21.00
Cemil Topuzlu Açıkhava Sahnesi
Kadırgalar Caddesi
Harbiye / Şişli

Biletler İBB Şehir Tiyatroları gişeleri ve web sayfasında satışta…
Kabare, bir kabare aktristi ile Amerikalı bir yazarın kısa ömürlü aşkını ve onları kuşatan büyük toplumsal kaosu anlatıyor. Joe Masteroff’un yazdığı, kült müzikaller sınıfında yer alan Kabare’yi Yücel Erten yönetti. Oyunda; Mert Turak, Özge Borak, Can Başak, Ergun Üğlü, Selma Kutluğ, Hakan Arlı, Nurdan Kalınağa, Tolga Coşkun, Eraslan Sağlam, Özge Midilli, Özge O’Neill, Pınar Aygün, Yasemin Güvenç, Pelin Budak, Deniz Evrenol, Y. Arda Alpkıray, Doğan Şirin, Berk Samur rol alıyor.
Lüküs Hayat, Türk toplumunun Batı ile yüzleşmesi ve bu çerçevede yaşanan gülünçlükleri sahneye taşırken, bu durumun değişmezlerini 27 yıldır sahnede diri tutuyor. Ekrem Reşit Rey’in yazdığı oyunda küçük hırsızlıklarla geçinen Rıza ile Fıstık bir zengin evine girince kendilerini bir kıyafet balosunun ortasında bulurlar. Aslında bu ikilinin içine düştüğü bu yeni ortam, batılılaşma özentisinin ortasına düşmüş halktan insanların durumudur… Haldun Dormen’in yönettiği oyunda; Zihni Göktay, Şenay Saçbüker, Savaş Barutçu, Ayşegül İşsever, Münir Kutluğ, Derya Kurtuluş, Cem Karakaya, Bestem Türen, Ali Karagöz, Deniz Evrenol, U. Arda Aydın, Hülya Arslan, İlhan Kilimci, Zümrüt Erkin, Tuğrul Arsever-Tolga Coşkun, Nur Saçbüker, Çağlar Polat, Yılmaz Arda Alpkıray, Doğan Şirin, İbrahim Ulutaş, Müge Çiçek, Nagehan Erbaşı rol alıyor. Operetin müzikleri ise ünlü besteci Cemal Reşit Rey imzasını taşıyor.
Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz adlı müzikli oyunda, büyük mizah ustamız Aziz Nesin’in kaleminden devlet-birey ilişkisi sorgulanmakta. “Vatandaş” Yaşar’ın bürokrasi karşısındaki ezikliğinin anlatıldığı oyunu Y. Kenan Işık yönetiyor. Oyunda; Derya Kurtuluş, Ezgim Kılınç, Nur Saçbüker, Hasibe Eren, Ergün Işıldar, Şevket Avşar, Mehmet Bulduk, Can Doğan, Savaş Barutçu, Tuğrul Arsever, Mert Turak, Yalçın Avşar, Mevlüt Demiryay, Osman Gidişoğlu, Volkan Ayhan, Murat Güreç, Murat Üzen, Hamit Erentürk, Reyhan Karasu, Selin Türkmen, Senem Oluz, Berna Adıgüzel, Nurdan Kalınağa, Tolga Coşkun, Tankut Yıldız, Özgürefe Özyeşilpınar, Göksel Arslan, Cihan Kurtaran, Yasemin Güvenç, Özge O’Neill Sarımola, Yılmaz Arda Alpkıray, Okan Patırer, Doğan Şirin, Berk Samur rol alıyor. Yaşar Ne Yaşar Ne Yaşamaz’ın müzikleri Timur Selçuk imzasını taşıyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Cin Tepesi (2018) Bahse Var mısın? - Lay The Favorite (2012) Aşk Seni Bulur (2020) Anormal Aktivite 2 - A Haunted House 2 (2014) Hep Yek 4 Kaybedenler Kulübü Yolda (2018)

Leave a comment