İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, turnelerle seyircisiyle buluşmaya devam ediyor. İ.B.B. Şehir Tiyatroları, Sakarya’ya gerçekleştireceği turnede, İnek ve Benim Arkadaşım Yok adlı oyunlarla izleyicilerin karşısına çıkacak. İnek adlı oyun, 16 Şubat 2010 tarihinde saat 19.00’da Adapazarı Kültür Merkezi’nde, Benim Arkadaşım Yok adlı çocuk oyunu ise yine 16 Şubat 2010 tarihinde saat 15.00’te Adapazarı Kültür Merkezi’nde sahnelenecek.

Nâzım Hikmet’in son dönem oyunlarından İnek’te, hayallerinin peşinde koşan bir ailenin, içinde bulundukları maddi sıkıntılarından satın aldıkları bir inekle kurtulma çabaları absürd bir dille anlatılırken, aynı zamanda sıkı bir bürokrasi eleştirisi de yapılıyor. Başta ineğin kendilerine çok para kazandıracağını düşünen aile fertleri, inekten nasıl yararlanacaklarını bilemeyince, durumları zamanla “inekten kurtulma çabası”na dönüşüyor.

Nâzım Hikmet’in yazdığı, Mehmet Avdan’ın yönettiği oyunda; Berna Oğuzutku Demirer, Işıl Zeynep Tangör, Can Ertuğrul, Zafer Kırşan, Ozan Gözel, Cem Uras rol alıyor.

Benim Arkadaşım Yok adlı çocuk oyununda, doğum gününü tek başına kutlamak zorunda kalan küçük bir çocuk kendisine arkadaş bulmak üzere yola çıkar. Ama bir türlü kendisine bir arkadaş bulamaz. Evinden iyice uzaklaşan küçük çocuk tarlaların birinde rastladığı korkulukla arkadaş olabilmek için her şeyden vazgeçip korkuluk olmayı bile göze alsa da, aslında arkadaşlığın kendisinden hiç de uzakta olmadığını keşfedecektir. Turgut Denizer’in yazıp yönettiği oyunda Seza Güneş ve Ceren Hacımuratoğlu rol alıyor.

İyi seyirler…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Bizim Köyün Şarkısı (2018) Bak Şu Leyleğe - A Stork’s Journey (2017) Kocaayak ve Oğlu - The Son of Bigfoot (2017) Ayrı Dünyalar - Between Two Worlds (2022) Benden Hikayesi (2019) Hayalimdeki Düğün - Shotgun Wedding (2022)

Leave a comment