Bu hafta vizyona giren filmler arasında yer alan Mehmet Bükülmez’in yönettiği ve Selahattin Taşdöğen, Ceylan Yılmaz, Naci Taşdöğen ile Nazif Çetin’in oynadığı Van Gölü Canavarı, toplumun korkuyla beklediği iki gerçeği çok güzel bir şekilde sinema perdesine aktarmış.
Dünyada ve ülkemizde var olan Deprem gerçeği ana tema alınarak Van gölü canavarıyla birleştirilince hem hüzünlü hem de neşeli bir film ortaya çıkmış. Depremde ailesini kaybetmiş olan Behçet, arkadaşlarıyla İstanbul’a gitmeye karar verir. Yolda ailesinin öldüğü yeri görünce dayanamaz, otobüsten inerler ve Van Gölü sahiline gelirler. “Van Gölü’nde canavar ya gerçekten varsa?” derler ve bir çay ocağı açmaya karar verirler. Canavar yalanı şehre yayılınca halk ve basın göl kenarına akın eder. Öncelikle köy halkı canavarı görebilmek için akın akın göl kenarındaki iki kafadarın çay bahçesine gelip canavarın su yüzüne çıkmasını bekleşip dururlar. Bu duruma basını da alet eden iki kafadar hem ülkeden hem de dünyadan insanların Van’a gelmesini sağlarlar. Zaman zaman hüzün, gözyaşı, zaman zaman da bol eğlenceli olan bu film kaçmaz ne dersiniz!..
Haftanın ikinci güzel filmi ise  “ DAĞ”. Alper Çağlar’ın yönettiği ve Çağlar Ertuğrul,
Ufuk Bayraktar, Fırat Doğruloğlu ile Mesut Akusta’nın oynadığı “Dağ” da, Bir askeri birliğin haberleşmesini sağlayan verici istasyonun teröristler tarafından devre dışı bırakılması üzerine, arızanın giderilmesi için verici istasyonunun bulunduğu Dağ’a gönderilen 4 kişilik komando ekibi, hiç beklenmedik bir şekilde teröristlerin hazırladığı pusuya düşerler. Mermileri bitene kadar çarpışan Mehmetçikler vericinin arızalı olması sebebiyle destek de alamazlar. Çarpışma sonucu hayatta kalan iki asker, ilk kez aralarındaki çekişmeyi bir kenara bırakıp esas düşmana karşı beraber mücadele ederler. İki tüfek, dört şarjör ve arızalı bir telsiz dışında sahip oldukları tek şey hayatta kalma içgüdüleri ve güçlü iradeleridir. Görüntü ve akıcı senaryosuyla izlenebilecek bir film. Kaçırmayın.

Haftanın üçüncü filmi  “Gözetleme Kulesi”. Pelin Esmer’in yönettiği ve Olgun Şimşek, Nilay Erdönmez, Menderes Samancılar ile Kadir Çermik’in oynadığı filmde Ormanın en tepesinde bir yangın gözetleme kulesine bekçi olarak sığınan Nihat’la, otobüslerde hostes olarak çalışıp, Tosya’da otoyol kenarında küçük bir otogara sığınan Seher, başkalarından kaçarken birbirleriyle çarpıştıklarında, suçluluk duygularına karşı kendi kendilerine verdikleri savaşı artık birbirlerinin şahitliği altında yapmak zorunda kalırlar. Güzelim Anadolu’nun o muhteşem görüntüleri arasında çekilmiş güzel bir film.
Haftanın vizyona giren diğer iki filmi herkesin büyük bir heyecanla beklediği “ALACA KARANLIK VAKTİ BÖLÜM 2”. Bill Condon’un yönettiği ve Kristen Stewart, Robert Pattinson, Taylor Lautner, Billy Burke, Peter Facinelli, Elizabeth Reaser, Kellan Lutz ile Dakota Fanning’in oynadığı filmde Alacakaranlık efsanesinin son filmi olması sebebiyle heyecan doruğa çıkıyor. Bella and Edward’ın kızı Renesmee doğduktan sonra, Cullen’lar Renesmee’yi ve tüm aileyi Volturi ile karşı karşıya getirecek bir yanlıştan korumak için diğer vampir klanlarını bira raya getirme çabasına girerler. Vizyona giren son film ise  “Havana’da 7 Gün”. Benicio del Toro, Pablo Trapero, Julio Medem, Elia Suleiman, Gaspar Noé, Juan Carlos Tabio ile Laurent Cantet’in yönettiği filmde Josh Hutcherson, Vladimir Cruz, Emir Kusturica ile Alexander Abreu’nun oynuyor. Yedi günde geçen yedi hikâye. Yedi yönetmenden tek bir kent: Havana! Haftanın günleri ilerlerken, farklı karakterlerin gündelik ve olağandışı hayatları gözler önüne seriliyor

Sadık ÖZCAN

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çılgın Aptal Aşk - Crazy, Stupid, Love (2011) Havana’da 7 Gün - 7 Days in Havana (2012) YANGIN YERİ / WILDLIFE (2019) Taş Devri Firarda - Early Man (2018) Sevimli Kahraman - Outback (2012) Durumunu Güncelle - Status Update (2018)

Leave a comment