Zeynep Özbatur Atakan’ın sinemaya güç vermek amacıyla kurduğu YAPIMLAB; kendisinin başkan yardımcılığını yürüttüğü European Women’s Audiovisual (EWA) Network oluşumuyla işbirliği içinde, çok önemli bir eğitime imza atıyor! 25-27 Nisan 2014 tarihleri arasında gerçekleşecek 3 günlük eğitimlerde; sinema sektöründe dijitalleşme ile birlikte gelişen yeni nesil metotlarla finans kaynağı yaratma, farklı gösterim mecraları oluşturma, pazarlama ve iletişim modelleri üzerinde durulacak.

2010’dan bu yana katılımcılarıyla yeni bilgiler paylaşmayı önemli sorumluluklarından biri olarak gören YAPIMLAB; EWA’nın uluslararası 15 proje için İstanbul’da açacağı eğitim programıyla eş zamanlı olarak eğitim programı düzenliyor. Türkiyeli sinemacılar için de büyük önem taşıyan “Film Yapımında Yeni Nesil Metotlar” başlıklı eğitim programı, yurtdışından gelen eğitmenlerle yurtiçinde konuyla ilgilenen sinemacıları buluşturacak.

Dijitalleşme ile birlikte, sinema sektöründe de yeni nesil metotlarla finans kaynağı yaratma, farklı gösterim mecraları, pazarlama ve iletişim modelleri gelişiyor. Geleneksel modeller, yeni nesil modellere dönüşürken bu değişimin öğrenilmesi, film yapımında fark yaratacak alternatif modellere yeni bir kapı aralıyor. YAPIMLAB tarafından organize edilen bu eğitimde de temel olarak; gelişen teknolojilerin beraberinde getirdiği değişime ayak uydurabilmeleri
amacıyla, sinemacıların bu alanlardaki bilgilerinin güncellenmesi hedefleniyor.

25-27 Nisan 2014 tarihlerinde Taksim Opera Oteli’nde 10:00-17:00 saatleri arasında gerçekleşecek 3 günlük zengin eğitim programında; uzman isimler Andy Green, Kobi Shely, Cheryl Miller, Seda Kılıç Aktaş, İlker Cengiz, Yaşar Ahmet Hızarcı, Emre Şen, Efsun Gül Özgençer ve Renan Tavukçuoğlu eğitim verecek. Program kapsamında; “Online Dağıtım”, “Filminizi Markalaştırma”, “Kitlesel Fonlama-Hiç tanımadığınız destekçilerinizle tanışmaya hazır mısınız?”,

“Dijital Film Pazarlama”, “e-Sinema d-Sinema”, “Dijital Tehditler”, “Transmedya Hikaye Anlatımı” ve “Sosyal medya gücünü doğru kullanarak filminizi nasıl pazarlarsınız?” konulu eğitimler gerçekleştirilecek. Eğitimlerde katılımcıların; geleceğin metotlarını öğrenerek, film yapabilmek için alternatif metotlar oluşturabilme fırsatı yakalaması, konunun Türkiye ve Avrupa’daki uzmanlarından bilgi edinmeleri, iletişim ağını genişleterek sektörden yeni kişi ve meslektaşlarla tanışmaları ve projeler için yeni formüller keşfetmeleri amaçlanıyor.

Tüm sinema profesyonellerinin, sinema eğitimi alanların, sinema sektöründe yenilikleri takip edenlerin, sektöre reklam-pazarlama alanında içerik üretenlerin katılımına açık olan çalışma için, mail ya da telefon aracılığıyla kayıt yaptırılması gerekiyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Düşler Fabrikası - Dreambuilders (2022) Hür Adam: Bediüzzaman Said Nursi (2011) Mini Fenomen (2021) Nebula - Dead  Horse Nebula (2019) Durdurulamaz - Retribution (2023) Avengers: Sonsuzluk Savaşı - Avengers: Infinity War (2018)

Leave a comment