Anadolu Üniversitesi 13. Uluslararası Eskişehir Film Festivali görkemli bir açılışla başladı
Sinema Anadolu’da 30 Nisan 2011 Cumartesi gecesi yapılan açılış töreniyle Festival kapılarını sinemaseverlere resmen açmış oldu.
Bu yıl onüçüncüsü düzenlenen Anadolu Üniversitesi 13. Uluslararası Eskişehir Film Festivali bu sene sinema ile alakalı bir çok dalda ödüllerini dağıtarak açılış töreninde yoğun bir ilgi gördü. Sinema dünyasının önemli yüzlerinin katıldığı törende konuşma yapan Festival Başkanı Gülseren Güçhan büyük bir çoşkuyla bu sene onüçüncüsünü düzenledikleri festival için çok heyecanlı olduklarını belirterek şunları söyledi:
‘’ Herşey sinema aşkıyla başladı. Sinemaya aşık birkaç insan bir araya geldi. Sonra onlara başkaları katıldı. Sinema aşkı Eskişehir Film Festivaline, festival bir tutkuya dönüştü.
Eskişehir Film Festivali’ni Türkiye’de yapılan film festivalleri içinde özel, farklı kılan şey festivalin ‘’üniversiteli’’ kimliğidir. Ekibin tamamının öğretim üyesi ve öğrenciler olduğu uluslar arası bir film festivalini 13 yıldır gerçekleştirmenin haklı gururunu yaşıyoruz. Festival; programından film gösterimine, film arkası söyleşilere, sinema derslerine, seyircisine kadar her şeyiyle bu kimliğiyle biçimlendi. Üniversiteli olmanın sorumluluğunu hep taşıdı.”
Festivalin bu yılki Onur Konukları olan Gülşen Bubikoğlu ve Türker İnanoğlu’nun rahatsızlıklarından ötürü katılamadıkları törende seyirciyi bir sürpriz bekliyordu. Onların adına ödülleri Zeki Alasya ve İlker İnanoğlu aldı. Konuklara Onur Ödülünü Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ve Festival Başkanı Prof. Dr. Gülseren Güçhan verdi.
Bu yıl 13. Düzenlenen festivalde Sinemaya Emek Ödülü’ne ise Mithat Alam ve Muzaffer Hiçdurmaz layık görüldü. Alam’a ödülünü veren isim Tepebaşı Belediye Başkanı Dt. Ahmet Ataç olurken, Hiçdurmaz’a ise ödülünü Güven Kıraç verdi.
En iyi Sinema Kitabı yarışmasının galibi ise ‘’Derviş Zaim Sineması’’ adlı eseriyle Aslıhan Doğan Topçu’nun oldu.
Ayrıca En İyi TV Programı ödülüne Tv 8’de yayınlanan “ Sinema Dünyası” programıyla Erhan Cerrahoğlu layık görülürken, En İyi Makale ödülü ise Prof. Dr. Dilek İmançer’in ‘’ İslamcı Filmlerde Kadın Temsili” adlı makalesine verildi.
Ödüller takdim edildikten sonra açılış filmi olarak François Ozon’un ‘’Kadın İsterse’’ adlı filmi izlendi.
Kapısını sekiz gün boyunca açık bırakacak olan Anadolu Üniversitesi 13. Uluslararası Eskişehir Film Festivali 8 Mayıs 201 de sona erecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dolanma (2015) Transformers: Kayıp Çağ - Transformers: Age of Extinction (2014) Leblebi Tozu (2016) Zoraki Kral - The King’s Speech (2011) Ren Altını - Rheingold (2023) Kader Ajanları - The Adjustment Bureau (2011)

Leave a comment