ÖNYARGILARINIZDAN SEVGİ VE FEDAKARLIKLA KURTULABİLİR MİSİNİZ?

Denizden Gelen eski bir polis, doğduğu topraklardan uzakta kaçak bir çocuk ve bir hemşirenin kesişen hayatlarında yola çıkarak; dünyanın kanayan yaralarında, batı’ya göç dramına işaret ediyor.

Çekimleri Muğla’nın Dalyan ve Ortaca ilçesinde gerçekleşen Denizden Gelen’in yapımı Nöbetçi Yapım Berna Akpınar ve Ömer Can’a, yönetimi Nesli Çölgeçen’e,  senaryosu Ersin Kana’ya ait.

Denizden Gelen’ de Onur Saylak, Ahu Türkpençe, Sümer Tilmaç, Deniz özerman rol alırken beş buçuk yaşındaki yetenekli oyuncu Jordan Deniz Boyner ilk sinema filmiyle kamera karşısına geçti.

Denizden Gelen içten ve sıcak öyküsüyle 16 Nisan 2010’da sinemalarda…

29’uncu Uluslararası  İstanbul Film Festivali Duyurusu

SİNEMADA İNSAN HAKLARI YARIŞMASI

“DENİZDEN GELEN “ 29 uncu İstanbul Film Festivalinde Sinemada İnsan Hakları Yarışması kısmına seçilen tek Türk filmi oldu. Film aynı zamanda Ulusal Yarışma bölümünde diğer 11 Türk filmi gibi Altın Lale için yarışacak.Filmin oyuncu ve yönetmeni de festival gösterimine katılacaklar.
2007’de Son Buluşma adlı belgeseliyle sinemalara konuk olan deneyimli yönetmen Nesli Çölgeçen’in 2000 yapımı Oyunbozan’dan bu yana çektiği ilk kurmaca sinema filmi Denizden Gelen, batıya göç sorunu fonunda geçen bir sevgi hikâyesi. Senaryosu Ersin Kana tarafından yazılan filmin çekimleri Ortaca, Dalyan ve Dalaman’da yapıldı.

Babasının zoruyla polisliği seçen Halil, Afrikalı bir göçmenin ölümüne sebep olmuş, vicdan azabıyla içine kapanmıştır. Küçük Jordan birlikte Yunanistan’a geçmeye çalıştığı annesini, Dalyan’da meydana gelen bir deniz kazasında kaybeder. Halil Jordan’ı bulduğunda ikilinin kaderleri kesişir.

16 Nisan’da vizyona sunulacak “Denizden Gelen” filminin web sitesi www.denizdengelen.com yayında !

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ormanda Karmaşa - Jungle Shuffle (2014) İki Yüzlü (2024) Wolverine - The Wolverine (2013) Cesur Savaşçılar - Redbad (2018) Seni Şimdiden Özledim - Miss You Already (2016) Nuh: Büyük Tufan - Noah (2014)

Leave a comment