DABBE’TÜL ARZIN SESİ SADECE SİNEMADA DUYULACAK!
25 Aralık da KORKMAYA HAZIR OLUN!

d@bbe 2  25 ARALIK’TA SİNEMALARDA
Türk mistik korku sineması yolculuğunda temel amacı sadece “Tür” sinemasına hizmet eden bileşenleri kullanmak olan Hasan Karacadağ, 25 Aralık’ta vizyona girecek d@bbe 2’de görüntü efektleriyle beraber seslere de özel önem verdi. Filmdeki dabbe’tül arz sahnelerinde kullanılacak ve özel yöntemlerle elde edilen ürpertici sesleri sadece sinema izleyicileri duyabilecek.
Dünyada ilk defa bir korku filminde insan kulağının duyma sınırı altındaki kaynağı bilinmeyen gizemli sesler modifiye edilerek kullanıldı. Dabbe’tül arz sahnelerinde kullanılmak üzere gece yarısından sonra ıssız yerlerde uzun süreli ses kayıtları yapıldı. Low Frequency Recording (LFR) yöntemiyle duyma sınırı altında kalan kaynağı bilinmeyen garip fısıltılara ve inleme seslerine benzer titreşimler için ayrı bir ses kanalı açılarak kurguya dahil edildi.
Dünyadaki korku filmlerinde genelde bilgisayardaki hazır seslerin kullanıldığını belirten Hasan Karacadağ, “Dabbe’tül arz menşei bilinmeyen bir varlık dolayısıyla ona ait sahnelerde doğada duyulma sınırı altında kalan ve henüz ne olduğu tam olarak çözülememiş sesleri kullanınca ortaya çok etkileyici ve ürperten sahneler çıkıyor.” dedi.
“Korku filmi sinemada izlenir” sloganıyla yola çıkan d@bbe 2 filminde bu ürpertici gerçek sesler sadece sinema salonlarındaki izleyiciler tarafından duyulabilecek. Filmin DVD veya televizyon versiyonlarında bu sesleri duyma imkanı olmayacak. d@bbe 2, Özen Film’in dağıtımıyla 25 Aralık 2009’da, yaklaşık 200 kopya olarak vizyona girecek.

d@bbe 2 – FİLMİN KONUSU:
Kıyamet Saati Yaklaşıyor… İnternet yoluyla tüm dünyaya hızla yayılan ve her eve giren Dabbe, ona eşlik eden Cinler ve bilinmeyen gölge varlıklar dünyadaki tüm elektromanyetik sistemleri ve interneti ele geçirerek son saldırı için göklerden gelecek bir işareti beklemektedirler. Huzursuz ve tedirgin edici bir İstanbul şafağında göklerde beliren garip ve siyah bulut kümeleri ağır ağır açılırken arkalarına saklanmış olan “DUHAN” az sonra başlayacak kara istilanın ilk işaretidir. Kuran’da Duhan suresinde belirtilen ve aniden göklerden inecek olan ürkütücü kıyamet alameti DUHAN artık yeryüzüne doğru hareket etmeye başlamıştır. İstanbul’da son saatin yaklaştığından habersiz ve kendi dünyalarında sessizce yaşayan bir grup insan, kara bir felaketin arkasına gizlenmiş, sır varlıklarla karşılaşmanın dehşetini yaşayacaklardır. Kıyametin en korkunç alameti olan DUHAN’dan bir kaçış yolu var mıdır?

d@bbe 2 – OYUNCULAR:
SEFA ZENGİN
İNCİNUR DAŞDEMİR
DENİZ OLGAÇ
MUHARREM DALFİDAN
LEYLA GÖKSUN

d@bbe 2 – EKİP:
YÖNETMEN ve SENARİST: Hasan Karacadağ
YAPIMCI: Hasan Karacadağ
PROJE DANIŞMANI: Kyoko Uomi
MÜZİK: Justin R. Durban

3D EFEKT STÜDYOSU: Digital Film Center – Bülent Doruker
EFEKT SÜPERVİZÖRÜ: Abdullah Ercan
EFEKT ARTİSTLERİ: Abdullah Ercan – Mustafa Ercan – Can Büyükberber – Hakan Yılmaz

GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Seyhan Bilir – Hasan Karacadağ
SANAT YÖNETMENİ: Enver Adıgözel
MAKYAJ: Arzu Yurter
SES KAYIT: Enis Danabaş

FİLM STÜDYO: Fono Film
DAĞITIM: Özen Film
VİZYON TARİHİ: 25.Aralık.2009
KOPYA SAYISI: 200 Kopya
WEB SİTESİ: www.dabbe2.com
BASIN İLETİŞİM: Ayşegül Kulu

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Simülasyon - Simulant (2023) Hayaller Ülkesi: Gamonya (2020) Zalo (2021) Vahşiler - Savages (2012) Jüpiter’in Uydusu - Jupiter Holdja – Jupiter’s Moon (2017) Alem-i Cin 3: Salgın (2022)

Leave a comment