Önce halter sporu için çocukluğunu ve doyamadığı ailesini geride bıraktı; büyüdü şampiyon oldu, bu kez de Bulgaristan’da soydaşlarımıza yapılan, nerdeyse hiçbir ülkenin haberdar olmadığı zulmü var gücüyle anlatıp çözüm sağlamak için hayatını hiçe sayarak anavatanı Türkiye’ye iltica etti. Naim Süleymanoğlu’nun kısacık yaşamı hep hasret ve vuslatla geçen bir destandı. Dijital Sanatlar’ın yapımcılığını üstlendiği, Özer Feyzioğlu’un yönettiği “Cep Herkülü: Naim Süleymanoğlu”, 22 Kasım’da vizyona giriyor.

Yıllar geçip Bulgaristan’da soydaşlarımıza yapılan zulüm katlanılmaz boyutlara gelince gözünü kırpmadan tehlikeye atıldı. Halterde gerçekleştirdiği mucize kaldırışların sadece bir istatistik ya da madalya olarak kalmasına izin vermeyen şampiyon sporcumuz, canını hiçe sayıp çok değerli bir adım attı. Bulgaristan’da yapılan haksızlıkları tüm dünyaya duyurmak için ailesi, sevdikleri ve ona sunulan bütün imkanları geride bırakarak anavatanına, Türkiye’ye geldi. Verdiği özgürlük mücadelesiyle sadece spor tarihinin değil milyonlarca soydaşımızın ve Türk halkının gönüllerinin de şampiyonu oldu.Gerçek bir hikayeden Sinemaya aktarılan bu filmi muhakkak izleyin derim. Başarılarından ötürü çep herkülü ünvanı alan Naim Süleymanoğlu’nun Türkiye’ye kaçış hikayesini nefeslerinizi tutarak izleyeceksiniz. Olayların yaşandığı o yıllarda ben Türkiye Gazetesi’ndeydim. Bu kaçış hikayesi bizde sürmanşet olarak çıkmıştı ve çok da ses getirmişti.Benden söylemesi bu filmi muhakkak izleyin..22 Kasım’da vizyona girecek NAİM filminde, Yetkin Dikinciler ve Selen Öztürk’ü  efsanevi sporcumuzun anne ve babası rolünde izleyeceğiz. Minik oyuncu Batuhan Davutoğlu çocukluğuna hayat verirken, genç oyuncu Hayat Van Eck, Naim Süleymanoğlu’nu canlandırıyor. 

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Masal Zamanı: Melez Prenses (2022) Atlıkarınca (2011) Otel Transilvanya 3: Yaz Tatili - Hotel Transylvania 3: Summer Vacation (2018) Şeytan 1 (2024) Transformers 5: Son Şövalye - Transformers: The Last Knight (2017) Çok Uzak Fazla Yakın (2016)