HİÇ BİR DÜŞMANIN, ORDUNUN VE SİLAHIN, YURT SEVGİSİNDEN DAHA GÜÇLÜ OLMADIĞINI KANITLAYAN DESTAN 18 EKİM 2012’de SİNEMALARDA
“Çılgın Türkler”, “Diriliş” ve “Cumhuriyet” kitapları ile milyonlarca okuyucuya ulaşan yazar Turgut Özakman’ın kaleminden anlatılan, Türk milletinin diriliş hikayesi “Çanakkale 1915” 18 Ekim 2012 tarihinde sinema seyircisiyle buluşacak!

SİNOPSİS: Balkan Savaşı’nda hezimete uğrayarak yenik ayrılan bir milletin silkinerek ayağa kalkışının, dirilişinin hikayesi. Rusya’ya yardım etmek ve İstanbul’u işgal etmek amacıyla Çanakkale’ye tarihin gördüğü en büyük donanmalardan biriyle saldıran Müttefik Kuvvetler’in hiç bir silahın yurt sevgisinden daha güçlü olmadığını kısa sürede anladıkları; Bigalı Mehmet Çavuş’un, Seyit Onbaşı’nın, Mustafa Kemal Paşa’nın ve daha bir çok isimsiz kahramanın destansı hikayeleriyle ulaşılan zaferin öyküsü.

YAPIM HAKKINDA

2004 yılından beri yapmış olduğu filmlerle film başına ortalama 1,5 milyon, toplamda da 25 milyondan fazla izleyiciye ulaşan sektörün lider kuruluşu Fida Film “Çanakkale 1915” filminde de yapımcı olarak yer alıyor.

2012 Haziran’ında çekimlerine başlanan filmin tamamı Çanakkale’de, savaşın gerçekten yer aldığı topraklar üzerinde çekilmektedir. Girilmesi ve çekim yapılması yasak olan bu arazilerde ve SİT alanlarında (Anıtsal Yapılar) çekim yapılabilmesi için Genelkurmay Başkanlığı’ndan özel izinler alınmıştır. Bazı arazilere geçici film setleri de kurulmuştur.
7 haftada tamamlanması beklenen çekim süreci esnasında filmin özenle yapılan dijital efekt çalışmaları da yürütülmektedir. Görsel efektler “FETİH 1453”ve hem Türkiye’de hem de Hollywood’da yaptığı filmlerle ile adından çok söz ettiren, dijital efekt konusunda uzman SERKAN ZELZELE’nin yönettiği bir ekiple beraber, Meksika ve Türkiye’de EPICS FX Stüdyoları’nda uzman bir kadro ile yapılmakta.

Gösterim Tarihi: 18 Ekim 2012
Yapım Şirketi: Fida Film
Dağıtım: Tiglon Film
Yönetmen: Yeşim SEZGİN
Yapımcılar: Murat AKDİLEK, Serkan BALBAL
Senarist: Turgut ÖZAKMAN
Oyuncular: Şevket ÇORUH (Bigalı Mehmet Çavuş), Barış ÇAKMAK (Binbaşı Ali), Serkan ERCAN (Hilmi Şanlıtop), Rıza AKIN (Esat Paşa), Bülent ALKIŞ (Binbaşı Mahmut Sabri), Celil NALÇAKAN (Şefik Aker), Ufuk BAYRAKTAR (Seyit Onbaşı), Emre ÖZCAN (Asteğmen Muharrem)
Görüntü Yönetmeni: Aras DEMİRAY, Muharrem DOKUR
Müzik: Can ATİLLA
Görsel Efekt Yönetmeni: Serkan Zelzele
Türü: Tarih, Savaş, Aksiyon
Yapım Tarihi: 2012

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Büyüler Evi: Sihirbaz Kedi - The House of Magic (2014) Paranoya - Paranoia (2013) Dünyanın En Kötü İnsanı - The Worst Person in the World (2021) Pıtırcık Tatilde - Les Vacances du Petit Nicolas (2014) Pirana 3DD - Piranha 3DD (2012) Drakula: Son Yolculuk - The Last Voyage of the Demeter (2023)

Leave a comment