“BÜYÜK OYUN”
SAN FRANCISCO’DA EN İYİ FİLM SEÇİLDİ…

Geçtiğimiz ay Ankara Film Festivali’nde Selen Uçer’le ‘ En iyi yardımcı kadın oyuncu’, Suzan Genç’le ‘ Umut veren yeni kadın oyuncu’ ve Sabri Tuluğ Tırpan’la ‘En iyi özgün müzik’ ödüllerini alan, TFT Yapım’ın prodüksiyonu BÜYÜK OYUN geçtiğimiz hafta sonuçları açıklanan San Fransisco Tiburon Film Festivali’nde EN İYİ FİLM ödülünü aldı.

29 Nisan – 3 Mayıs tarihleri arasında Los Angeles’ta gerçekleştirilecek olan SOUTH EAST EUROPEAN FILM FESTIVALİ’nde yarışma kategorisinde yer alacak olan BÜYÜK OYUN ayrıca dünyanın en önemli sinema akademisi kabul edilen UCLA (California Universitesi, Los Angeles) Sinema Merkezinin ünlü sinema salonu James Bridges
Theater’da 3 Mayıs akşamı kapanış filmi olarak gösterilecek.

İstanbul Film Festivali kapsamında Ulusal Film Yarışması bölümünde sinemaseverlere sunulacak olan BÜYÜK OYUN, bu yıl Warner Bros. Dağıtımı ile Eylül ayında Türk seyircisiyle buluşacak..

Filmin Konusu

BÜYÜK OYUN Irak savaşı ve işgal sürecinde Kuzey Irak’ta Telafer kentinin bir köyünde yaşanan katliamda ailesi katledilen Cennet adında bir genç kızın hikayesi… Katliamdan sonra kaçarcasına evinden ve köyünden ayrılıp Kerkük’te çalışan ağabeyinin yanına gitmeyi deneyen, ancak ağabeyinin de kentteki bir patlamada ağır yaralanıp Türkiye’ye götürüldüğünü öğrenen Cennet, savaşın olanca şiddetiyle devam ettiği ortamda kaçak olarak Türkiye’ye gitmeye karar verir. Dağlık arazide sert iklim koşullarında kolay bir yolculuk değildir bu. Gizlice hududu geçmek için bir kaçakçı grubuyla tanışır ve onlardan yardım ister. Yolda gruptan birinin tecavüzüne uğrayan Cennet bu lekeyle yaşayamayacağını düşünerek intihar etmek ister ve kendini bir uçurumdan atar.

Ancak genç kız farklı bir amaçla hududu geçmek isteyen bir grup tarafından ölmek üzereyken bulunup kurtarılır. Onlarla birlikte Türkiye’ye geçen ve bir hastanede olacağını düşündüğü ağabeyini bulmak isteyen Cennet bu defa beraber olduğu insanlar tarafından kandırılarak karanlık bir yolculuğa çağrılır…

Suzan Genç, Selen Uçer, Serdal Genç, Serkan Genç, Rana Cabbar, Haktan Pak, Selim Bayraktar, Nalan Koruçim’in rol aldığı TFT Prodüksiyon yapımı BÜYÜK OYUN’un yönetmeni Atıl İnaç. Senaryosunu Avni Özgürel’in kaleme aldığı filmin yapımcısı Ayfer Özgürel.

Kuzey Irak’ta Erbil ve Musul çevresinde başlayan BÜYÜK OYUN’un çekimleri Türkiye’de Urfa, Adıyaman, Malatya ve İstanbul’da tamamlandı.

2009 yılı sonunda gösterime hazır hale gelen ancak program sıkışıklıkları nedeniyle vizyon tarihi ertelenen filmin Amerika prömiyeri Temmuz 2009’da Kanada’da Montreal Film Festivali’nde, Asya prömiyeri Aralık 2009’da festival açılış gösterimi için davet edildiği Hindistan’da Kerala Film Festivali’nde yapılmıştı..
www.buyukoyunfilm.com

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Son Konser - A Late Quartet (2013) Yabancı - Exil (2020) Soluksuz Gece - Nuit Blanche - Sleepless Night (2012) Asteriks: Roma Sitesi - Astérix: Le Domaine Des Dieux (2015) Hüddam'ın Soyu: Marid Cinleri (2022) Robin Hood (2019)

Leave a comment