Yönetmenliğini Orçun Benli’nin yaptığı, senaryosunu Orçun Benli ve Şükrü Üçpınar’ın yazdığı, görüntü yönetmenliğini Vedat Özdemir’in üstlendiği, müziklerini ise Cahit berkay’ın yaptığı “Bu Son Olsun” 6 Ocak 2012 de vizyonda! Dağıtımını Özen Filmin yaptığı Bu Son Olsun 100 kopyayla seyirciyle buluşacak.
Kendilerine Balat semtini mesken tutmuş beş evsiz Yaşar (Mustafa Uzunyılmaz), Apo (Orhan Ekşin), Kovboy Ali (Ferit Kaya), Cevat (Volga Sorgu) ve Ertuğrul’un (Ufuk Bayraktar) hayattaki tek gayeleri, karınlarını doyurmak ve en büyük tutkuları olan şaraptan bir gün bile olsun ayrı kalmamaktır. Günübirlik yaşayan bu beş kişi, gayelerine ulaşabilmek için zamanın fırtınalı politik atmosferinden dahi faydalanmasını bilir. Onlarla aynı mahallede yaşayan ve sol gruplardan birine üye olan Sinan (Engin Altan Düzyatan) ile Lale (Hazal Kaya) arasındaki aşk da hikayenin başka bir bölümünü oluşturuyor.  Sokaklarda başlayan hikayenin bir dizi yanlışlıklar komedisi sonucu evsizlerin kendilerini siyasi mahkumlarla birlikte aynı cezaevinde bulmasıyla devam ediyor.
“Birinin cehennnemi bir başkasının cennetidir” sözünden yola çıkılarak senaryolaştıran “Bu Son Olsun” filminin çekimlerine 12 Eylül sabahı Balat’ta başlandı. Dış sahnelerin çekimleri 10 günde tamamlandıktan sonra cezaevi sahnelerinin çekimlerine başlandı. 10 Ekim sabahının ilk gün ışıklarıyla dört haftalık maraton tamamlanmış oldu. Filmin kurgusunu son dönem vizyona giren birçok sinema filminin kurgusunu yapan Levent Çelebi yaptı.
Bu filmle ilk uzun metrajını çeken Orçun Benli ise yaklaşan vizyon tarihiyle birlikte tüm ekip gibi çok heyecanlı ve bu filmle ilgili şunları söyledi; “sokakta yaşayan hepsi şahsına münhasır beş kişi üzerinden bir 12 Eylül filmi yazma fikri, bir de tür olarak komediyi seçmek her ne kadar heyacan verici olsa da bir o kadar bıçak sırtı bir durumdu. Birçok insanın hafızalarında yer eden böylesi travmatik bir süreci anlatırken o sürecin acılarını çekenleri rencide etmeden eğlence dozu yüksek bir komedi yapmak gibi  bir yükümlülük belki de senaryonun bunca yıl yazılmayı beklemesine neden oldu.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Özel Kuvvetler - The Men Who Stare At Goats (2010) Aylak Takımı (2021) Yapışık Kardeşler Ayrıl da Gel (2015) UGLY DOLLS (2019) Çanakkale Yolun Sonu (2013) Şipşak Aile - Instant Family (2019)

Leave a comment