“BİNBİR GECE”

Balkan Ülkelerindeki yükselişine hızla devam ediyor.

“Binbir Gece” dizisi Arap Ülkeleri ve Yunanistan’ın ardından Sırbistan, Karadağ, Bosna Hersek, Hırvatistan gibi Balkan Ülkelerinde de reyting rekorları kırıyor.
Geçtiğimiz hafta aldıkları davet üzerine Türkiye Cumhuriyeti’nin Kuruluşunun 87. Yıldönümü adına Yunanistan’ın başkenti Atina’da verilen görkemli resepsiyona katılan Bergüzar Korel-Halit Ergenç çifti gecede ilgi odağı oldu.
Resepsiyon öncesinde Ergenç ve Korel Atina’da düzenlenen basın toplantısına katıldı. Korel ve Ergenç çiftinin Atina’ya geleceğini duyan hayranları ise Yunanistan’ın çeşitli şehirlerinden otobüslerle basın toplantısının yapılacağı mekana akın etti. Dizinin yayınlandığı ANT1 televizyon kanalının yetkilileri, basın toplantısını takip eden çok sayıda Yunan gazeteci ve “Binbir Gece” hayranlarının ilgisine oldukça şaşırdıklarını ifade etti. Daha sonrasında tarihi Akropolis Müzesini ziyaret eden Halit Ergenç ve Bergüzar Korel hayranlarıyla bol bol fotoğraf çektirdi.
Yunanistan’dan turist akını
Yetkililer “Binbir Gece” dizisinin yayınlanmaya başladığı günden beri Türkiye vizelerine başvurunun şimdiye kadar hiç olmadığı derecede arttığını bildirdiler. Aynı gece en çok izlenen talk-show programı “Ola11” de konuk olan çift, beklediklerinden daha fazla ilgiyle karşılaştıkları ve bu durumun kendilerini mutlu ettiğini ifade etti.
Hırvatistan’da fenoman oldu
Ağustos sonunda yayınlanmaya başlayan Hırvatistan’da “Binbir Gece” dizisi adeta fenomen oldu. Hırvat basınının yakından ilgilendiği “Binbir Gece” yle ilgili gazete ve dergilerde neredeyse her gün diziyle ilgili hikayeler yazılıyor. Hırvatistan’ın en çok satan haftalık dergilerinden Gloria hemen hemen her hafta diziyi ve oyuncularını kapağa taşıyor. Geçtiğimiz haftalar Hırvatistan’dan yaklaşık 10 ayrı mecradan basın mensupları İstanbul’da Halit Ergenç ve Ceyda Düvenci ile röportajlar yaparken, Bergüzar Korel’in dizi setinin İzmir’de yer almasından dolayı Korel ile röportaj yapmak için Çeşme’ye de gittiler. Korel ve Ergenç çifti önümüzdeki hafta Hırvat hayranlarıyla buluşmak için Zagreb’e gidecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lübbey’in Laneti: İfritler (2022) Sicario (2015) Zaman Makinesi 1973 (2014) Kartopu Savaşları 2 - Racetime – Snowtime 2 (2019) Harry Potter ve Melez Prens - Harry Potter And The Half Blood Prince (2009) Narsistle Aşk - Just The Two of Us (2024)

Leave a comment