Türk müzik tarihinin en kıymetli sanatçılarından Barış Manço’nun aramızdan ayrılışının 13. yılı. 7’den 70’e hepimizin Barış Abisi arkasında sadece dillere destan şarkılar,tv programları bırakmadı. Kıyafetleri, derin sözleri, gezdiği ülkeler ve gerçekleştirdiği söyleşilerle de çok sayıda insana dokunmayı başardı.

“Ben ne çağdaş Türk ozanı, ne çağdaş Dede Korkut ne de günümüzün Nasrettin Hoca’sıyım. Sadece 20. yüzyılda yaşamış ve o yüzyıla damgasını vurmaya çalışan bir Türk’üm. 20.yüzyılın Türk müziğini yapıyorum.” diyerek kendini tanımladı. “Adınız anılmadığı gün gerçek anlamda bu dünyayı terk etmiş oluyorsunuz.” dediğinde ise hepimize büyük bir vasiyet bırakmış oldu.

Küçükçekmece Belediyesi de bu vasiyetten hareketle, 10 Şubat 2012 Cuma günü, saat 20.00’de, Sefaköy Kültür Merkezi’nde Barış’a Özlem Gecesine ev sahipliği yapacak.
Doğu ve Batı’nın barış içinde olması arzusu çocuklarına isim oldu. Doğukan ve Batıkan Manço, Sefaköy Kültür Merkezi’nde “Babam Barış Manço” konulu bir söyleşi ile bize O’nun baba yanını anlatacaklar.

Program kapsamında Barış Manço’ya ait Lale, Doğukan ve Batıkan Manço’nun aile arşivinden temin edilen fotoğrafların ve Barış Manço’ya ait özel eşyalardan oluşan özel bir serginin açılışı gerçekleşecek.“Adam Olacak Çocuk” tan “Adam Olmuş Çocuk” a bir serüveni, Batuhan Aydar’dan dinleyeceğiz.
Şarkılarından oluşan özel bir repertuar, GRUP SEKSENDÖRT tarafından seslendirilecek. Gecenin sunuculuğunu ise NTV’nin sevilen ismi Yekta Kopan üstlenecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şeytanın Kitabı: İbn-i Cühaşe (2022) Lietli: Cin Kabilesi (2022) Hypnotic: Zihin Avı (2023) İyi Olan Kazansın - This Means War (2012) Yıldız Haritası - Maps to the Stars (2015) Morganlar Nerede? - Did You Hear About The Morgans? (2010)

Leave a comment