Bahçeşehir Üniversitesi Sinema ve Görsel Sanatlar Kulübü (CIVA) söyleşileri tüm hızıyla devam ediyor.

Bahçeşehir Üniversitesi 18 Aralık’ta gösterime girecek olan Başka Dilde Aşk film ekibini ağırlıyor. Sinema ve Görsel Sanatlar Kulübü’nün (CIVA) söyleşileri kapsamında Bahçeşehir Üniversitesi’ne gelecek olan Başka Dilde Aşk film ekibi söyleşide filmle ve kendileriyle ilgili merak edilenleri yanıtlayacak.

Öğrenci Konseyi’nin işbirliği ile gerçekleştirilen söyleşiye filmin yönetmeni İlksen Başarır ve oyuncuları Saadet Işıl Aksoy, Lale Mansur ve Emre Karayel katılacak. Ekip söyleşi öncesinde Bahçeşehir Üniversitesi terasında verilecek kokteylde öğretim üyeleri ile bir araya gelecek daha sonra da öğrencilerle keyifli bir söyleşi için B-Konferans salonuna geçecek.

“BAŞKA DİLDE AŞK”  18 ARALIK’TA VİZYONA GİRİYOR!

Aşkın kendine has dilini şiirsel bir anlatımla ele alan, sinema yazarları ve kamuoyu tarafından ilklerin filmi olarak görülen “Başka Dilde Aşk”, vizyona girmeden ödülleri birer birer topluyor.

“Hiç konuşmadan anlaşabilir miyiz acaba?”

Yönetmenliğini İlksen Başarır’ın üstlendiği “Başka Dilde Aşk”, Zeynep (Saadet Işıl Aksoy) ile doğuştan işitme engelli olan Onur’un (Mert Fırat) aşkını konu alıyor.

Onur’un hayatı kürek takımından arkadaşı Vedat’ın nişan partisinde Zeynep’le tanışmasıyla değişir.Kalabalık ve gürültülü bir barda hiç konuşmadan geçen gecenin sonunda Zeynep, işitme engelli olduğunu öğrendiği Onur’dan uzaklaşmak yerine onunla huzuru bulacağına inanır.

Filmde, başrolleri paylaşan Mert Fırat ve Saadet Işıl Aksoy’un yanısıra, Lale Mansur, Emre Karayel, Ayten Uncuoğlu ve Metin Coşkun gibi tecrübeli oyuncular yer alıyor.

Gösterildiği film festivallerinden toplam dört ödülle ayrılan “Başka Dilde Aşk”, ilk olarak Uluslararası Kanada Film Festivali’nde senaryo kategorisinde özel seçim başarısını yakaladı. Bu ödülün hemen ardından, 46’ncı Altın Portakal Film Festivali’nden Kent Konseyi Jüri Ödülü geldi. Son olarak ise, Bursa Film Festivali’nde iki ödüle layık görülen film, SİYAD En İyi Film Ödülü ile En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü aldı.

Film ekibi, senaryo ile vurgulanan sosyal sorumluluk anlayışını, Engelleri Kaldır Hareketi’nin (www.engellerikaldir.com) gerçekleştirdiği projeleri destekleyerek hayata geçirmeyi planlıyor. Ofis İstanbul by PPR’nin yapımcılığında çekilen “Başka Dilde Aşk”, şimdiden sinemaseverler tarafından büyük bir merak ve heyecanla bekleniyor.

Film, Türkiye’de bir ilke imza atarak işitme engelliler için Türkçe altyazı ile 18 Aralık 2009 tarihinde beyazperdede izleyicilerle buluşacak.

Yer: Bahçeşehir Üniversitesi, Beşiktaş Kampüsü, B-Konferans Salonu
Tarih: 16 Aralık 2009
Kokteyl: 17.30
Söyleşi: 18.30

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lucy (2014) 3 Yol (2013) Lanetli Göl - Monstrous (2022) Yaşamak Güzel Şey (2017) Overlord Operasyonu - Overlord Operation (2018) Mir-Anka (2023)

Leave a comment