Yaptığı kısa filmlerle bugüne kadar birçok ödül alan Yönetmen Su Turhan’ın ilk uzun metrajlı filmi ”Ayla” 15 Ekim 2010’da Medyavizyon tarafından vizyona giriyor.

İlk kez Almanya’da Mayıs 2010’da vizyona giren “Ayla”, Max-Ophüls-Preis 2010, 20. Filmkunstfest 2010, Festoria International Film Festival, Espoo Cine International Film Festival gibi pek çok festivalde yer almıştır ve Stony Brook Film Festival’de “İzleyicinin seçimi Ödülü”nü kazandı.

2009 yapımı filmde; Pegah Ferydoni, Mehdi Moinzadeh, Timur Işık, Türkiz Talay, Saskia Vester, Sesede Terziyan gibi oyuncular yer alıyor.

KONU: Ayla, ailesinin savunduğu değerleri reddederek Münih’te ailesinden tamamen kopuk ikili bir hayat sürmektedir. Gündüzleri çocuk yuvasında çalışıp, geceleri de bir gece kulübünde vestiyerlik yapar. Zaman içinde tanıştığı ince ruhlu bir fotoğrafçı olan
Ayhan’a aşık olur. Ayla bu sırada kendisinden acilen yardım isteyen bir yuva öğrencisinin annesini evine alır. Eşinden ayrılmasına kesinlikle karşı olan tutucu ailesinden saklanmak zorunda kalan Hatice Ayla’ya sığınmıştır. Ayla bir tesadüf sonucu, sevdiği Ayhan’ın, Hatice’nin çok korktuğu ağabeyi olduğunu öğrenince büyük bir hayal kırıklığına uğrayarak Ayhan’a olan güvenini kaybeder.

Yönetmen Su Turhan, çektiği ilk sinema filminde, Türk köklerinden gelen değerlerin korunması ve batılı değerlerin özgürlüğü arasında kendisi için geçiş yolları arayan genç bir kadının hayat hikayesini didaktik olmayan, anlayışlı bir tarzda ele alıyor.

Yaptığı kısa filmlerle bugüne kadar birçok ödül alan Yönetmen Su Turhan’ın ilk uzun metrajlı filmi olan “Ayla”, Almanya’da Mayıs 2010’da ilk kez vizyona çıkmış bunun dışında da pek çok festivalde yer aldı. Bunlardan bazıları, Max-Ophüls-Preis 2010, 20.
Filmkunstfest 2010, Festoria International Film Festival, Espoo Cine International Film Festival ve Stony Brook Film Festival olup bu festivalde “İzleyicinin seçimi Ödülü”nü kazandı.

SU TURHAN (Yönetmen)
1966 yılında İstanbul’da doğdu, iki sene sonra ailesiyle birlikte Almanya’ya göç ettiler. Asıl adı Süleyman olup sanat dünyasında “Su” olarak tanınmaktadır. 1993 yılında Münih Üniversitesi, Alman Dili ve Edebiyatı’nı bitirdi. O yıllarda, film yönetmenliği ile ilgili çeşitli kurslara giderek, araştırma ve denemeler yaparak kendini geliştirdi. 1998 yılında kendi, yazıp, yönettiği ilk kısa filmi “Der Schluessel”i çekti. Daha sonra 2001 yılında çektiği “Gone Underground”, içlerinde Sundance Film Festivali’nin de bulunduğu birçok film festivaline davet edildi.

Tür : Dram
Yapım Yılı : 2009
Yönetmen : Su Turhan
Oyuncular : Pegah Ferydoni, Mehdi Moinzadeh, Timur Isik, Turkiz Talay, Saskia Vester

Sesede Terziyan

www.aylafilmi.com

http://www.dailymotion.com/video/xexvus_ayla-fragman-15-ekim-de-sinemalarda_shortfilms

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Çıtır Kaçak Tehlikeli - Barely Lethal (2015) Demon: Azab-ül Kem (2024) Daire 1303 - Apartment 1303 (2013) Rina (2010) Nadide Hayat (2015) Çifte Soygun - Flypaper (2012)

Leave a comment