ÖZET: “Aşk Oyunu”, romantik-komedi türünün bütün öğelerini ve temalarını bünyesinde barındıran bir film. Komedi sahnelerinin yoğunlukta olduğu, çeşitli tesadüflerin bir araya gelmesi sonucu ana karakter Cevat’ın kendini bir ‘Aşk Oyunu’nun içinde bulması ile başlar.
Çok yakın  kız arkadaş grubu tarafından bu oyunun içine sokulan Cevat , oyun içerisinde gerçek aşkı bulmaya çalışır.
Filmin sonlarına doğru duygusal ve romantik sahneler, izleyiciyi duygulandıracak ve ekrandaki aşka tanıklık ettirecektir.
Ne kadar bir oyun içerisinde gerçekleşen bir Aşk filmi gibi düşünülse de, karakterlerin yaşadığı aşk gerçek bir aşk öyküsü…
İki karakter tesadüfler sonucu hayatlarının aynı döneminde bir araya geliyor ve zamanla büyük bir aşk yaşamaya başlıyor.
Modern zamanda yaşanan aşkların tersine naif ve sıcak bir aşk bizi bekliyor perdede. Yalnızlığın derinlerinde  birbirini bulan iki kişinin, zamanla ve bir oyun içinde birbirine aşık olmasına tanık olacağız.
YAPIM NOTLARI
Yeşilçam’da çekilen ‘Taçsız Kral’ filminden sonra, Galatasaray’lı bir karakterin başından geçenlerin anlatıldığı ‘’ilk’’ film, Galatasaray sevgisinin ve tarihine göndermelerin olduğu film olmasıyla da ilgi çekiyor.
Filmin çekimleri 3 haftada İstanbul ve Bolu’da tamamlandı.
Projenin senaryo yazımı aynı zamanda yapımcılar Ezgi Yüksel ve Umut Yüksel tarafından yapıldı. Cast ve mekan çalışmaları yaklaşık 5 ay sürmüştür. Mekanların renkli ve hareketli olmasına dikkat edildi. Romantik komedi unsurlarının uygun olduğu mekanlarda hareketli sahneler kullanılmıştır. Bütün sahneler reel ve yaşayan mekanlarda çekildi, filmin kahramanlarından birisi de Cimbom du, 1974 model Tosbağa.
Cevat ‘ın vefat eden babasından ona kalan Cimbom isimli araba film için özel olarak hazırlandı.
Filmin jeneriğini Orhan Ayhan seslendiriyor, bir maç öncesi Televizyon Programı anlatımıyla başlıyor, arkadan gazete küpürleri geçerken film bizi şampiyonluk maçı gününe geri götürüyor.
Film 12 Mayıs 2012 tarihindeki Galatasaray’ın şampiyonluğundan bir gün önce başlıyor .
Daha önce Türkiye’de iki önemli filme imza atmış Amerikalı Görüntü Yönetmeni Demian Barba’yı da bu sefer güzel görüntüleri ve renkleriyle ‘Aşk Oyunu’ filminde göreceğiz. Daha önceki filmleri Kelebek ve 72.Koğuş…
Müzikler Sezen Aksu’nun ‘’Öptüm’’  albümünden.‘Acıtmışım Canını Sevdikçe, adlı  şarkı aynı zamanda filmin kırılma sahnesi.
Suzan Kardeş’in sesi kadar oyunculuğu da göz dolduruyor.‘Sendeki Kaşlar’ şarkısı filmin finali…
Daha önce Teoman’la seslendirdiği şarkı olan ‘Aşk Kırıntıları’ ile tanınan ‘Sarah Nile Cameron’in İngilizce seslendirdiği şarkılar da filme orijinal bir romantik komedi havası katıyor.
Galatasaray Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Şube Kaptanı ve aynı zamanda Televizyon program sunucusu Dilara Endican, ‘Aşk Oyunu’ filminde bir tarotçuyu canlandırarak müthiş bir performans ortaya koydu.
Defilelerden tanıdığımız  manken –model Ebru Öztürk, ilk filmi olmasına karşın tüm ekipten olumlu puan topladı.
Kelime Oyunu’da sevdiğimiz, şimdilerde ‘Kardeş Payı’nda izlediğimiz Ali İhsan Varol’u ilk kez beyaz perdede göreceğiz. Çılgın psikolog Hüsamettin’i canlandırdığı  ‘’Aşk Oyunu’’  filminde, Ali İhsan Varol’u ana karakter Cevat’a farklı tedavi yöntemleri uygularken izleyeceğiz.
Romantik komedi olmasının önemi : Türkiye’de yeni başlayan bir janre olan romantik komedi türünün bu seneki en hoş denemesi, gerek kurgusu gerek konusu ve oyunculukları ile bizce ‘Aşk Oyunu’.

Oyuncular
Cevat – Kemal Uçar (Oyuncu-Tiyatrocu) Oynadığı Diziler:(Ezel-Arka Sokaklar-Kardeş Payı –Hırsız Polis-Sende  Gitme
Sinema Filmleri: Hükümet Kadın-Çakallarla Dans
Eda – Pınar Göktaş Tiyatro oyuncusu (Oynadığı diziler) Ezel-İstanbul’un Altınları
Hakkı  – Lemi Filozof (Oyuncu) Diziler : Yerden Yüksek-Dürüyenin Güğümleri-Emret Komutanım- Oynadığı sinema filmleri:Recep İvedik-Ömerçip-Mc Dandik
Serpil  – Ebru Öztürk: Model- Oyuncu(Diziler: Dinle Sevgili
Ve…Nezahat- Suzan Kardeş (Oyuncu-Makyöz-Şarkıcı) Oynadığı diziler : Seksenler-İnsanlar Alemi-Mavi Kelbekler-Bir Demet Tiyatro-Komedi Dükkanı-Arkadaşım Hoş geldin
Sinema Filmleri:Osmanlı Cumhuriyeti-Organize İşler-Hayde Bre-Toprağın Çocukları
Ve…Ali İhsan Varol (Sunucu-Oyuncu) Kelime Oyunu- Oynadığı Diziler : Çarli- Kardeş Payı
Merve – Dilşah Demir :(Oyuncu-Tiyotrocu) Diziler: İnsanlar Alemi Sinema Filmleri: Moskova’nın Şifresi-Celal ile Ceren- Ammar
Murat-Bahtiyar Engin
Yılmaz – İhsan Ceylan
Ezgi – Banu Şahin
Selim- Hakan Akın
Munire – Sevda Aktolga
Komutan – Efe Deprem
Er Mehmet Ali – Burak Orhan Yüzüak
Ekrem – Ahmet Somers
Muhsin – Faruk Akgören
Süreyya – Ahmet Özyavuz
Rıfat – Şenol Önder
Yönetmen                  : Umut Yüksel
Senaryo                      : Ezgi Yüksel – Umut Yüksel
Müzik                          : Mert Oktan
Sanat Yönetmeni      : Yunus Harani
Görüntü yönetmeni : Demian Barba
Kurgu                          : Erdinç Çözen
Reji                              : Mert Yılmaz
Kameraman               :Namık Yılmaz
Süre          : 92 dakika
Gösterim : 04.04.2014

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157641234711434″]

fragman :

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
İlk Yenilmez: Kaptan Amerika - Captain America: The First Avenger (2011) Gizemli Ada Mençuna (2023) Afire - Kızıl Gökyüzü (2023) Melankoli - Melancholia (2012) Savaşçı - The Dead Lands (2015) Sin City Günah Şehri: Uğruna Öldürülecek Kadın - Sin City: A Dame to Kill For (2014)

Leave a comment