AŞK NEREDE?
25 EYLÜL’DE SİNEMALARDA!
Aşkı arayanlar ve özleyenler için sımsıcak, buram buram aşk kokan sezonun ilk romantik komedi filmi “Aşk Nerede?” 25 Eylül’de beyazperdede! Senaristliğini ve yönetmenliğini Vay Başıma Gelenler! serilerinden tanıdığımız Semra Dündar’ın yaptığı bu romantik-komedi, UIP dağıtımıyla bayram haftası vizyona girecek. Filmin yapımcılığını ise daha önce yine “Vay Başıma Gelenler” film serisinin sahibi olan Kült Film, Kemal Öğün üstleniyor.
“Her Prens Beyaz Atlı Değildir!”
Film; evlenme çağına çoktan gelmiş, ancak hala kendisine uygun bir koca bulamamış olan, “aşkı” ve “doğru erkeği”, günümüzdeki pek çok genç kadın gibi, kafasındaki “zengin, kariyerli, yakışıklı…” gibi uzayıp giden bir listeyle, karşısına çıkan “yanlış erkek” lerde arayan “kariyerli bir genç kadın”la, “yakışıklı bir taksi şoförü” arasındaki sürpriz ve imkansız bir aşkı anlatıyor.
“Usta Oyuncular ve Genç yetenekler Bir arada…”
Fragmanı, yayınlandığı günden bu yana sosyal paylaşım sitelerinde oldukça ilgi gören ve sıkça paylaşılan filmde, başroldeki BKM Mutfak oyuncusu Ayça Erturan’a, Best Model’ın tescilli yakışıklılarından başarılı oyuncu Faik Ergin eşlik ediyor. İkili arasındaki uyuma dikkat çeken yönetmen, doğal ve gerçekçi aşk ve öpüşme sahneleri ile seyirciye 113 dakika boyunca aşk ve duygu seli vaad ediyor ve “filmi izlerken, gülerken ağlayacağınıza, bol bol gözyaşı dökeceğinize emin olun ve mendillerinizi hazırlayın” diyor… Ayrıca filmin fragmanından da anlaşıldığı üzere, Ayça Erturan’ın başarılı performansı, “Çok Güzel Hareketler” deki üstün performansını aratmayacak nitelikte…
Filmin diğer oyuncu kadrosu ise Eylül Öztürk, Oya Aydoğan, Kadir Çöpdemir, Doğancan Özadlı, Mustafa şen, Leyla Üner Ermaya, Selahattin Taşdöğen, Kemal Öğün ve Gönül Dostu Şener gibi hem genç hem de tecrübeli isimlerden oluşuyor.
“Bu Film Antalya’nın ve Antalya’lıların Filmidir…”
Yeşilçam’dan bu yana tamamı Antalya’nın merkezinde çekilen ilk film olma özelliği taşıyan “Aşk Nerede”, ağırlıklı olarak Kaleiçi’nde, Falezlerde, Lara, Düden Şelalesi gibi romantik mekanlarda ve şehrin kalbinde çekilerek, Antalya’nın doğal güzelliklerini seyirciyle “bayramda” buluşturmaya hazırlanıyor!
Filmin yönetmeni Semra Dündar, “Antalya’ya ilk geldiğimizde yaklaşık 30 yıldır şehir merkezinde film çekilmediği, en son Ferdi Tayfur’un Antalya şehir içinde bir film çektiği söylenince çok şaşırdık. Gerçekten de Antalya’da çekildiği söylenen bazı filmler olsa da, çoğu, otel filmi olmaktan öte gitmeyen filmler ve Antalya’yı anlatmıyor. Hal bu ki bir film hangi şehirde çekiliyorsa o şehrin özelliklerini taşımalı, doğal yaşamını ve şehri yansıtmalı. Biz elimizden geldiğince Antalya’yı, Antalyalıları, buradaki yaşamı ve şehrin kendine özgü dinamiklerini, doğal güzelliklerini ortaya çıkarıp tüm Türkiye’ye göstermek istedik. Hatta filmde, Antalya’ya özel müzikler yaptık, çünkü sözümüz var, filmin müziğini, soundtrackini Antalya’ya armağan edeceğiz.

Artık Antalya’nın da hem bir filmi, hem de filmle özdeşleşen bir müziği olacak. Antalya çok değerli bir şehir; biz de elimizden geldiğince bu filmle şehrin hakkını vermeye çalıştık.

Türkiye’nin ardından gösterime girmeyi planladığımız Türki Cumhuriyetler ve Rusya gibi ülkeler de, bir sinema filminin görselliği, romantik anlatımı ile Antalya’nın büyüsünü görüp Antalya’yı “aşk” şehri olarak hafızalarına kazıyacak…” dedi.
Yönetmen Antalya’da film çekip Antalyaspor’u da unutmadıklarını sözlerine ekleyerek “Antalya’da film çekip de kentin simgesi Antalyaspor’u unutamazdık… Çekimlerin ilk günü Antalyaspor kaşkolunu filmin başrolündeki taksinin arka camına yapıştırdık; rol gereği Antalya Kaleiçi’li olan başrol erkek oyuncumuzu, Antalyaspor’un fanatik taraftarı yaptık; hatta telefonu bile Antalyaspor marşı ile çalıyor jönümüzün… Yani filmin başından sonuna dek Antalyaspor da bu filmde… Aşk Nerede? tüm Antalya’ya ve Antalyasporlulara armağanımızdır.” diye konuştu…
Filmin co-prodüksiyon hizmetleri ve yerel koordinasyonu için de, Antalya’dan, uygulayıcı yapımcı Mehmet Urba ve Marca Event&Media ile çalışan Semra Dündar, çekimlerde kendilerine destek veren herkese, başta Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal Bey, Vali yardımcısı Recep Yüksel, Yusuf Hacı Süleyman, ICF Airport, Barış Yalaz, Aska Lara Otel, tüm otel çalışanları, Kaleiçi esnafı gibi tüm sponsor ve destek olanlara da teşekkür ederek, 25 Eylül’de vizyona girecek film için, Antalya’da, Antalyalıların katılımıyla gerçekleşecek bir de gala sözü verdi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
İşaretliler: Kurban (2023) Kahraman Tavuk Uzayda - Condorito: La Película – Space Chicken (2019) d@bbe: Zehr-i Cin (2014) Jumanji: Vahşi Orman - Jumanji: Welcome to the Jungle (2017) Şah Mat - Pawn Sacrifice (2015)

Leave a comment