Anthony Hopkins ve Helen Mirren, Sacha Gervasi’nin yönettiği “HITCHCOCK”ta biraraya geliyorlar!
15 Mart 2013’te vizyona girecek olan “HITCHCOCK” filminden ilk görsel yayında!

Oscar ödüllü aktör Anthony Hopkins’i Alfred Hitchcock ve Helen Mirren’ı Hitchcock’un karısı Alma rolünde izleyeceğimiz filmde Scarlett Johansson(LOST IN TRANSLATION) ‘Janet Leigh’; James D’Arcy (MASTER AND COMMANDER: THE FAR SIDE OF THE WORLD) ‘Anthony Perkins’; Jessica Biel (THE ILLUSIONIST ) ‘Vera Miles’;  Altın Küre sahibi  Michael Stuhlbarg (A SERIOUS MAN) ‘Lew Wasserman’;  Toni Collette (LITTLE MISS SUNSHINE), Hitchcock’un sekreteri Peggy; Michael Wincott (THE COUNT OF MONTE CRISTO) ‘Ed Gein’; Kurtwood Smith (TO DIE FOR) ‘Geoffrey Shurlock’, Richard Portnow (GOOD MORNING VIETNAM) ‘Barney Balaban’ ve Danny Huston (THE CONSTANT GARDENER) ‘Whitfield Cook’ rolünde karşımıza çıkacaklar.

HITCHCOCK, film tarihinin en etkileyici isimlerinden Alfred Hitchcock ile karısı ve ortağı olan Alma Reville’in aşklarını anlatıyor. Film, Hitchcock’un çığır açan filmi PSYCHO’nun yapım sürecinde geçiyor.

Sir Anthony Hopkins THE SILENCE OF THE LAMBS (KUZULARIN SESSİZLİĞİ) ile EN İYİ ERKEK OYUNCU OSCAR’ı kazanmış ve THE REMAINS OF THE DAY, NIXON gibi filmleriyle aday olmuştu.Hopkins bugüne kadar HANNIBAL, MEET JOE BLACK, INSTINCT, TITUS, HOWARD’S END, BRAM STROKER’S DRACULA, LEGENDS OF THE FALL ve THE ROAD TO WELLVILLE gibi filmlerde

birbirinden başarılı performanslar gösterdi.  

Helen Mirren, THE QUEEN’deki rolüyle EN İYİ KADIN OYUNCU OSCAR’ı kazanmış ve THE LAST STATION ile de aday gösterilmişti. THE MADNESS OF KING GEORGE ve GOSFORD PARK filmlerindeki rolleriyle de EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU adayı olmuştu. Yakın zamanda THE DEBT filminde de yer alan oyuncu, çok beğenilen İngiliz dizisi “Prime Suspect”teki Jane Tennison

rolüyle de akıllara kazınmıştı.

İlk filmi ANVIL! THE STORY OF ANVIL ile Independent Spirit Awards’da En İyi Belgesel Ödülü kazanan Sacha Gervasi, senaryosunu John McLaughlin’in, düzeltmeleri Ryan Murphy, Stephen Rebello ve Sacha Gervasi’nin yaptığı ve Stephen Rebello’nun “Alfred Hitchcock and the Making of Psycho” kitabından uyarlanan hikayenin yönetmenliğini üstlendi. Yönetmen Gervasi, kariyerine THE BIG TEASE’e Craig Ferguson ile ortak senaryo yazarak başlamıştı ve 2004 yılında Steven Spielberg’ün THE TERMINAL’inin senaryosunu yazmıştı.

Filmde Ivan Reitman, Tom Pollock ve Joe Medjuck (Montecito Pictures_”UP IN THE AIR”) de yapımcılığı Tom Thayer ve Alan Barnette ile beraber üstleniyorlar.

Yürütücü yapımcılığını Ali Bell ve Richard Middleton’ın üstlendiği HITCHCOCK’un dünya dağıtım hak sahibi ise Fox Searchlight Pictures.

* Anthony Hopkins, Alfred Hitchcock rolüne nasıl büründüğünü anlatıyor;

ANTHONY HOPKINS

“Efsanevi ve çok tanınan bir kişi olduğu için mümkün olduğunca kusursuz bir makyaj yapılması çok önemliydi ve Howard Berger mükemmel bir iş çıkardı. Hitchcock’tan her zaman büyülenmişimdir. İlk profesyonel rolümü oynadığımda 1960 yılında Manchester’taydım ve “Psycho”yı Manchester’da bir sinemada izlediğimi halen hatırlarım. 1960 Ekim’inde bir Pazar akşamı gitmiştim izlemeye ve hayatımda hiç o kadar korktuğumu hatırlamıyorum. Sanırım hayatımda o güne dek gördüğüm en iyi filmdi. “Rear Window” ve “Psycho” en sevdiğim filmlerdir. ‘Kuzuların Sessizliği’nden bu yana en heyecan verici projem bu oldu.”

HOWARD BERGER

“Maske gibi görünmemesi için, oyuncunun yüzünde yapabileceğim en az müdahaleyle makyaj yaptım. Bunun bir ‘Hitchcock-Hopkins’ karışımı ya da sadece Anthony, sadece Hitch gibi görünmesinden ziyade mükemmel bir birleşim olmasını sağladım; izleyenler baktıklarında ‘işte Hitchcock” diyebilecekler.”

www.facebook.com/FilmGunlukleri

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Şerr-i Cin (2022) Yeraltı (2012) Tut Yüreğimden Anne (2018) Aynasız Haluk (2022) San Andreas Fayı - San Andreas (2015) İçimdeki Hazine (2018)

Leave a comment