Edebiyatımızın klasik eserlerinden biri olan
Âmak-ı Hayal ilk kez sahnede!..

İstanbul’da var olan tiyatro zenginliğine yeni bir tiyatro daha katılıyor. TİYATRO NEFES, tiyatro hevesiyle bir araya gelen, yeni bir içerik ve yeni bir formun peşinde tiyatro sevdasına düşenlerin oluşturduğu bir topluluk…
TİYATRO NEFES’in sanat yönetmenliğini, yazar ve eleştirmen Hüseyin SORGUN yürütüyor.
TİYATRO NEFES, yeni bir repertuar ile tiyatro severlerin huzuruna çıkıyor…
Edebiyatımızın kült ve klasik eserlerinden bir tanesi olan AMAK-I HAYAL, TİYATRO NEFES’in ilk projesi olarak seyirci ile buluşuyor.
Süpervizörlüğünü Mevlana İdris’in yaptığı Amak-ı Hayal’in yönetmenliğini Öncü ALPER yapıyor. Oyunda dekor ve kostüm tasarımını Gökhan ÖZDOĞAN, efekt tasarımını Kerem MERİÇ, ışık tasarımını Melih Akif HAROĞLU üstleniyor.
Amak-ı Hayal’de Aynalı Baba rolünü deneyimli ve usta oyuncu Mürşit Ağa BAĞ sahneye taşırken, Raci rolünü genç ve yetenekli oyuncu Ahmed SAKA canlandırıyor. Oyundaki diğer rolleri, Cihat SÜVARİOĞLU, Ürüncan KESKİN, Ceyhun SEVİLMİŞ, Candaş ÇETİNKAYA, İsmail Emre BİLİCİLER, Ezgi ÖZYÜREKOĞLU, Müge KÜÇÜKYILMAZLAR, Murat
COŞGUN, Özlem AKARSU ve Birce YÖRÜKGİL üstleniyor.
Küçükçekmece Belediyesi’nin ana sponsorluğunda Âmak-ı Hayal isimli oyun Küçükçekmece Belediyesi Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde 6 Aralık Cuma akşamı saat 20.00’de seyirciyle ilk kez buluşacak. Oyunun GALA GÖSTERİMİ 7 Aralık Cumartesi günü Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 20.00’de gerçekleşti.
Âmak-ı Hayal, dönemin hercai genci Raci’nin, bir mezarlıkta karşısına çıkan Aynalı Baba lakaplı kişinin rehberliğinde çıktığı hayalî yolculuğunu anlatıyor. Raci bu yolculukta, Cennet’in uzağına düşen bir âdem olarak çıkıyor karşımıza… Ve Hindistan’da Buda’dan, Zerdüşt ile yüzleşmesine, Ejderha ile savaşından, Çin’e uğrayıp Zümrüd-ü Anka’nın üzerinde uzayın derinliklerine yol alışına uzun bir yolculuğa çıkıyor. Son olarak Hürmüz ile Ehrimen’in, iyi ile kötünün ezeli kavgasına tanık olan, Hikmet olarak savaşa katılan Raci, bu savaşın ardından, aradığını babasının dizinin dibinde, evinde buluyor.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157638524444505″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Prensesin Uykusu (2010) Cherry’nin Hikayesi - About Cherry (2012) Bana Git De (2016) Ejder Kapanı (2010) Bir Nefes Ötede - Dans la Brume – Just a Breath Away (2018) Pi'nin Yaşamı - Life of Pi (2012)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment