SineMardin 8. Uluslararası Mardin Film Festivali tüm hızıyla devam ediyor!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, Mardin Valiliği, Mardin Belediyesi, Mardin Film Ofisi ve Cermodern’in desteğiyle düzenlenen SineMardin Uluslararası Mardin Film Festivali, 31 Mayıs akşamı gerçekleştirilen törenle 8. kez açıldı. Sait Altun – Grup Göç’ün, Mezopotamya’dan Kürtçe, Türkçe, Süryanice ve Arapça şarkılarıyla başlayan geceye Mardin Milletvekilleri Gönül Bekin Şahkulubey, Abdulrahim Akdağ ve Ahmet Türk, Mardin Valisi Dr. Ahmet Cengiz, Süryani Ortodoks Kilisesi Metropoliti Saliba Özmen’in yanı sıra, sinema dünyasının önemli isimleri ve Mardinliler katıldı.

Aralarında 8. SineMardin’in açılış filmi olan Kelebeğin Rüyası’nın oyuncularından Belçim Bilgin Erdoğan ile Mert Fırat’ın da bulunduğu ve Maridin Otel’de gerçekleştirilen açılış törenine yönetmenler Selim Evci, Ümit Kıvanç, Erdem Tepegöz, Ali Aydın, Elif Refiğ, Ömer Can, Caner Canerik, Nuri Kino, Nabil Anni, Asmar Riad, Angelica Brudniak ve oyuncular Ercan Kesal, Demet Evgar, Nail Kırmızıgül, Demet İyigün, Mediha Didem Türemen, Medya İzgi, Rabia Pınar Gök katıldı. SineMardin kapsamında bir Senaryo Atölyesi yürüten Nilgün Öneş, Mardinlilerle mizahtan edebiyata ve sinemaya bir Kahve Sohbeti gerçekleştiren Hasan Kaçan, sosyal medyada hızla
yükselen Wallit! isimli uygulamanın kurucusu Veysel Berk, fotoğraf sanatçısı Gençer Yurttaş, BKM Yapım Koordinatörü Ferat Bilgin ile çok sayıda sinema yazarı ve medya mensubu da açılış gecesinin konuklarındandı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Darlin (2021) Lego Ninjago Filmi - The Lego Ninjago Movie (2017) Komplo - The Contractor (2022) ORAY (2019) Pirana - Piranha (2010) Dünya & Desie / Dunya & Desie (2009)

Join the Conversation

1 Comment

Leave a comment