1999 yapımı All About My Mother filmiyle Oscar, Altın Küre, Cesar, BAFTA, Goya dâhil olmak üzere toplam 45 adet ödül alan İspanyol otör yönetmen Almodovar’ın son filmi Kırık Kucaklaşmalar, 8 Ocak Cuma gününden itibaren sinemalarda. Live Flesh(1997), All About My Mother ve Volver (2006) filmlerinden sonra Penelope Cruz ve Pedro Almodovar yeniden birlikte çalıştı. Penelope’nin müthiş performansını bir kez daha izliyoruz.

Senaryolarını yazarken Harry Caine adını (bu, onun takma adı), yönetmenlikte ise gerçek adını; Mateo Blanco’yu kullanırdı on dört yıl öncesine kadar.  On dört yıl önce, Lanzarote adasında geçirdiği korkunç trafik kazasında sadece görme yeteneğini değil, hayatının kadını Lena’yı da kaybetmiştir. Kazadan sonra gerçeği kabullenemeyen Mateo, gerçek kimliğini reddeder ve sadece Harry Caine olmaya karar verir.  Çünkü Mateo da Lena ile birlikte ölmüştür. Karanlık bir hayat süren Harry Caine’e, yaşamının her anında eski sadık yardımcısı Judit ve Judit’in oğlu Diego, destek olur. Fakat bir gece Diego, kaza geçirir. Harry, haberi alır almaz hastaneye gider ve o gece Diego’nun başından ayrılmaz. Bütün gece Harry ile baş başa kalan Diego, sırası geldiğini düşünüp, ne zamandır kafasının içinde merak uyandıran geçmişe dayalı bazı soruları Harry’e yöneltir ve Harry’nin devamlı kaçmaya çalıştığı geçmişe bir kez daha dönmesi ile Diego, tüm soru işaretlerini giderir. Geçmişe dayalı tüm bilinmeyenlerin ortaya çıkması, sadece Diego’nun değil, seyircinin de büyük sürprizlerle karşılaşmasına sebep olur. Üstelik Harry’nin de bilmedikleri vardır. Onları da Judit, açığa çıkarır.

Film, biraz karmaşık ve ağır bir anlatıma sahip olsa da izleyiciyi, kendinden koparmıyor. Filmin esrarengiz havası, merakları daima uyanık tutuyor ve sonunda, yapboz parçaları birleşiyor.

Bu filmde, birbirini deli gibi seven çiftin, aradaki engellerden dolayı bir türlü kavuşamamasını, nihayet kavuşmasını ve tam kavuşmuşken ayrılmasını izliyoruz. Yasak aşkın bedelini izliyoruz. Tutkuyu, aşkı, öfkeyi, kıskançlığı, suçluluk duygusunu ve sevgiyi izliyoruz. Mateo, Lena, Judit ve Ernesto’nun tuhaf hikâyesi var karşımızda.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Baskın: Karabasan (2015) Hazine Avcısının Maceraları ve Zümrüt Tablet - Tad the Lost Explorer and the Emerald Tablet (2022) Beşinci Emir: Ölüm - El Quinto Mandamiento - The Fifth Commandment (2013) Yaşamın Ritmi - Sound of Noise (2011) Filme Gel (2024) İçten Gelen - From Within (2009)

Leave a comment