Kapan – Get Out

Yapım Bilgisi: Blumhouse’dan (The Visit ve Insidious serileri ve The Gift’in yapımcılarından) ve JORDAN PEELE’in zihninden özel bir gerilim olan Universal Pictures’ın KAPAN filminde genç bir Afrikalı Amerikalı, kız arkadaşının ailesinin evini ziyaret eder ve kötü niyetli bir davetin tuzağına düşer.
Artık Chris Washington (DANIEL KALUUYA, Sicario) ve kız arkadaşı Rose Armitage (ALLISON WILLIAMS, Girls), ilişkilerinin aileyle tanışma aşamasına geldikleri için Rose Chris’i Missy (CATHERINE KEENER, Captain Phillips) ve Dean (BRADLEY WHITFORD, The Cabin in the Woods) ile bir hafta sonu geçirmeye davet eder.
Chris, ailenin aşırı misafirperver tutumunu önce kızlarının farklı ırktan biriyle olan ilişkisi yüzünden verdikleri gergin tepkiler olarak yorumlar. Ama hafta sonu ilerlerken giderek daha rahatsız edici olan keşifler onu aklına getiremeyeceği bir gerçeğe götürür.
Aynı oranda gerilim ve eleştiri içeren KAPAN ‘ın yazarı ve yönetmeni Peele (Key and Peele), yapımcıları Blumhouse’dan JASON BLUM (Split) ile QC Entertainment’tan SEAN MCKITTRICK (Donnie Darko, Bad Words), QC’den EDWARD H. HAMM JR. (Bad Words) ve Peele.
Variety’nin “sosyal eleştiri bombası” olarak tanımladığı film “olumlu bir şekilde korkusuz”.  Hollywood Reporter ise “yıllardır görülen en tatmin edici gerilimlerden biri” olduğunu söylüyor. Filmde ayrıca CALEB LANDRY JONES (X-Men serisi) Rose’un küçük erkek kardeşi Jeremy rolünde, STEPHEN ROOT (No Country for Old Men) Chris’ten hoşlanan egzantrik sanat simsarı Jim Hudson rolünde, MILTON “LIL REL” HOWERY (The Carmichael Show) Chris’in en iyi arkadaşı ve kankasının güvende olduğuna inanmayan amatör dedektif Rod Williams rolünde, BETTY GABRIEL (The Purge: Election Year) Armitage’ların hizmetçisi Georgina rolünde, MARCUS HENDERSON (Pete’s Dragon) ailenin bahçıvanı Walter rolünde, LAKEITH STANFIELD (Straight Outta Compton) hafta sonu kutlamasında yaşlı karısıyla mekana uyumsuz görünen genç bir konuk olan Logan King rolünde yer alıyorlar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (11. hafta):
Ölümcül Oyunlar - Funny Games (2024) Kara Cin Laneti (2024) Tay 2: Ebabil Takımı (2024) Bana Beni Anlat (2024) Nisan (2024) Neandria - Neandreia (2024) Dedektif Conan: Siyah Demir Denizaltı - Detective Conan: Black Iron Submarine (2024) Aile Çıkmazı (2024) Mükemmel Aile (2024) Zavallılar - Poor Things (2024) Adaletin Eli - Red Right Hand (2024) Oppenheimer (2024) Gece Yüzüşü - Night Swim (2024)
Arşivden Seçkiler:
Alis Harikalar Diyarında: Aynanın İçinden - Alice Through the Looking Glass (2016) İki Nehir Arasında (2024) Katil Joe - Killer Joe (2012) R.M.N (2022) Peter Pan – Tinker Bell: Sihirli Dünya - The Quest For The Never Book (2018) İçten Gelen - From Within (2009)

Leave a comment