72. KOĞUŞ’UN HOCASI
AHMET MEKİN’DEN İKİNCİ FELSEFE
AHMET MEKİN’DEN KEREM VE YAVUZ’A ÖVGÜ

Türk Sineması’nın usta oyuncularından Ahmet Mekin,  Selvi Boylum Al Yazmalım adlı filmde ’Sevgi Neydi‘ sorusuna ‚Sevgi emektir’ yanıtıyla, sinema izleyicisinin gönlünde taht kurduktan sonra, 72.Koğuş’ta da kendine yeni hayranlar kazanacak.  Kadrosu ve konusuyla sinema izleycisinin yeni fenomeni olmaya aday olan filmde koğuşun en yaşlısı ve düşünce  suçundan müebbet hapis olan Süleyman Hoca (Ahmet Mekin), dönemin zor şartlarında ’İnsan Dediğin Nedir’ sorusuna verdiği cevapla, konuyu özetleyecek ve yine hafızalara kazınacak. Yavuz Bingöl ve Kerem Alışık’ın sahibi olsuğu Sasin Fim’in yapımcılığında gerçekleştirilen 72. Koğuş kadrosuna ilk teklifte hiç düşünmeden ’evet’ diyen Ahmet Mekin, fimin Türk Sinema tarihinde baş köşeye oturacağını belirtiyor. Sadri Alışık’la olan dostluğundan da Sasin Film’in ilk işine destek olmak istediğini ve senaryoyu okumadan kabul ettiğini belirten Mekin, oynadığı karakterin derinliği ile ve oyunculuğuyla herkesi kendine hayran bırakacak… Mekin‚ Orhan Kemal’in baş yapıtlarından biri olan 72. Koğuş’un sinemaya yeni uyarlamasından dolayı Kerem Alışık ve Yavuz Bingöl’ü takdir ederek ‘Böylesine güçlü edebi bir metinle ve ekiple çalıştığım için çok mutluyum. Kerem ve Yavuz’un ilk filmlerine böylesine zorlu bir projeyle başlamaları beni çok duygulandırdı ve gururlandırdı’ dedi.

Ahmet Mekin’in yanı sıra Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Kerem Alışık, Songül Öden, Civan Canova, Devrim Saltoğlu, Nursel Köse, Ayça Damgacı, Volga Sorgu ve daha birçok güçlü oyuncu yer alıyor. Murat Saraçoğlu’nun yönetmenliğinde çekilen film 4 Mart 2011 de sinema izleyicisiyle beyazperdede buluşacak…

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mutlu Oyuncak Dükkanı (2022) Arkadaşlar Arasında (2013) Oyun Gecesi - Katala (2024) Şeker Çocuk - Honey Boy (2020) Suçlu - Criminal (2016)

Leave a comment