72. KOĞUŞ’TA EZİYETİN SONU GELMEDİ: BU SAHNEDEN SONRA HASTANELİK OLDULAR! ÇEKİMLER İÇİN BİR GÜN AÇ KALDILAR!

Sinema seyircisiyle buluşmasına sayılı günler kalan 72. Koğuş’un çekimleri oyuncular için tam bir işkenceye dönüştü.  72. Koğuş’ta zor şartlarda gün doldurmaya çalışan adembabalar, günlerce aç kaldıktan sonra Kaptan’ın (Yavuz Bingöl) onlara yemek yaptırmasıyla, adeta yemeğe saldırdılar.

Filmin yönetmeni Murat Saraçoğlu çekimlere başlandığı ilk gün oyuncuların havaya girmesi için Hitler’in işkence diyalogları eşliğinde yerde süründürmesinden sonra, bu defa da oyuncuları aç bıraktı. Mahkumların yemeğe kavuşma sahnesini çekeceği gün tüm oyunculara tam bir gün yemek yemeği yasaklayan Saraçoğlu, Yavuz Bingöl’ün gizli yemek yeme çabalarını da suya düşürdü. Sahne gereği koğuşta pişirilen fasulyeyi elleriyle yiyen, birbirlerini tartaklayarak karınlarını doyuran oyuncular, çekimden sonra mideleri bulanınca hastanelik oldular. Sahnenin tekrarının olmaması için ellerinden gelenin en iyisini yapan oyuncular, başarıyla çekimi tamamladılar ama, karın ağrısından kurtulamadılar.

BİR DE ZEHİRLENME TEHLİKESİ ATLATTILAR!

Zor şartlarda devam eden çekimler sırasında dekor gereği penceresi olmayan ortamda çalışan ekip, bir taraftan üşürken bir taraftan da zehirlenme tehlikesiyle karşı karşıya kaldılar. Sahnede kullanılmak üzere, kömür yakan ekip, yanlışlıkla naylon bir parçanın ateşe düşmesinden sonra zehirli dumana maruz kaldı. Yönetmen Saraçoğlu’nun isteği üzerine oyuncularla birlikte tüm ekibe yoğurt yedirtilerek, olabilecek tehlikeli bir durumun önüne geçilmeye çalışıldı!

Sasin Fim’in yapımcılığında sinemaseverlere ulaşacak olan 72. Koğuş’ta, Hülya Avşar, Yavuz Bingöl, Kerem Alışık, Songül Öden, Ahmet Mekin, Civan Canova, Devrim Saltoğlu, Nursel Köse, Ayça Damgacı, Volga Sorgu, Zeynel Karaca ve daha birçok güçlü oyuncu da yer alıyor. Murat Saraçoğlu’nun yönetmenliğinde çekilen 72. Koğuş, 4 Mart 2011 de sinema izleyicisiyle beyazperdede buluşacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Devlet Oyunları / State Of Play (2009) Karanlık Kız - The Lost Daughter (2021) Arı Maya 2: Bal Oyunları - Maya the Bee: The Honey Games (2018) Kanunsuzlar - Lawless (2013) Goethe’nin İlk Aşkı - Young Goethe in Love (2011) Başlat: Ready Player One - Ready Player One (2018)

Leave a comment