TATAVLA SAHNE’DE
18 EKİM’DE “3 KADIN BİN TURNA”!

Tiyatro Tatavla’nın geçtiğimiz sezon seyirciyle buluşturduğu ödüllü oyunu “3 Kadın Bin Turna”; 18 Ekim Cumartesi akşamı saat 20:30’da Tatavla SAHNE’de! 3 kadının, birbirleri içinden geçen hikayesini anlatan beden tiyatrosu “3 Kadın Bin Turna”da susturulmuş, ezilmiş, duyguları hapsedilmiş bu üç kadın, tüm kadınların sesine dönüşüyor.

Ödüllü tiyatro oyuncusu ve Açık Radyo programcısı Eraslan Sağlam tarafından Nisan 2013’te kurulan Tiyatro Tatavla; Eylül 2014’te, Cihangir’de daha önce Mahir Günşiray’a ait olan salonda, kendi sahnesi Tatavla SAHNE’ye kavuştu. Tatavla SAHNE’de Tiyatro Tatavla’nın yanı sıra salonu olmayan toplulukların oyunları da sahneleniyor.

Sahnede beyaz bir bank ve yan yana oturan üç kadın; bir “çocuk gelin”, çocuğunu kaybetmiş bir anne ve çocuksu umutlarla çıktığı yolculukta tecavüze uğramış bir kadın… Daha önce yolda, okulda, otobüste, manavda, kafede, düğünde, sinemada, barda, pazarda, çarşıda, evde karşılaştığımız kadınların sadece üçü… Biri, babası yaşında adamla evlendirildiği, biri, bir gün ansızın ortadan kaybolan evladını aradığı, biri, güvenilir insanların varlığına inanıp tecavüze uğradığı için; sustular, susturuldular, susmak zorunda kaldılar. Bir beden tiyatrosu olarak hayata geçen “3 Kadın Bin Turna”; buruşturulup bir kenara atılmış kağıt parçaları gibi, yere düştüğü anda unutulan bu hayatlara dikkat çekmek için yola çıktı.

Kadınlar artık susmasın, susturulmasın, susmak zorunda kalmasın umuduyla hayata geçirilen “3 Kadın Bin Turna”; geçtiğimiz sezon Direklerarası En İyi Koreografi Ödülü ve Lions Klübü Özel Ödülü’nü kazandı. Susturulmuş, ezilmiş, duyguları hapsedilmiş bu üç kadının çok bilindik, bir o kadar da sarsıcı hikayeleriyle tiyatro severleri derinden etkileyen oyunda; Ayça Bildik, İrem Erkaya ve Yeşim Egemen Özaydın rol alıyor. Kostümlerini Elif
Bayraktar’ın hazırladığı, ışık tasarımını Koray Erhan Doğrul’un yaptığı “3 Kadın Bin Turna”; derdini, bedensel anlatımın önde olduğu performansla tiyatro sahnesine taşıyor. Konsepti, rejisi ve koreografisi Arda Alpkıray’a ait olan, Eraslan Sağlam’ın danışmanlık yaptığı “3 Kadın Bin Turna”; 18 Ekim 2014, Cumartesi akşamı saat 20:30’da Tatavla SAHNE’de izlenebilir.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kapital - Capital – Le Capital (2014) Kara Deniz - Black Sea (2015) İsmail’in Hayaletleri - Ismael’s Ghosts (2017) Yesterday (2019) JONAS BROTHERS: 3 Boyutlu Konser Deneyimi / JONAS BROTHERS: The 3D Concert Experience (2009) Şeytan Kapısı - Devil’s Gate (2018)

Leave a comment