Amcam Önceki Hayatlarını Hatırlıyor – Uncle Boonmee Who Can Recall His Past Lives

Yönetmen: Apichatpong Weerasethakul
Oyuncular: Thanapat Saisaymar, Jenjira Pongpas, Sakda Kaewbuadee
Senaryo: Apichatpong Weerasethakul
Firma: Tiglon Film – Bir Film
Süre: 113 dk.
Tür: Dram, Fantastik, Komedi
Özet: Boonme Amca, böbrek yetmezliğinden ölmek üzeredir; taşradaki evine çekilmiş, son günlerini sevdikleri ve akrabalarıyla geçirmektedir. Bir akşam, yemek sofrasında, rahmetli karısıyla oğlunu görür. Boonme, ölmüş yakınlarıyla sohbetleri sayesinde öbür dünya hakkındaki sorularına yanıt bulabilecek midir?

Sosyal Ağ – The Social Network

Yönetmen: David Fincher
Oyuncular: Rooney Mara, Jesse Eisenberg, Andrew Garfield, Rashida Jones
Senaryo: Aaron Sorkin
Tür: Biyografi, Dram, Komedi
Süre: 120 dk.
Vizyon Tarihi: 22 Ekim 2010
Firma: Warner Bros.
2003 yılında bir akşam, Harvard Üniversitesi öğrencisi ve Mark Zuckerberg, bilgisayarının başına oturur ve yeni bir fikir üzerinde çalışmaya başlar. Çılgın içerikli web günlüğü ve programlama sonucunda, kısa süre sonra global düzeyde bir sosyal network oluşturacak ve iletişimde devrim yaratacaktır. Ancak başarı bu genç girişimciyi yasal karmaşalara sürükler.

Web Sitesi: www.thesocialnetwork-movie.com

Aşka Fırsat Ver – L’age de Raison

Yönetmen: Yann Samuell
Oyuncular: Sophie Marceau, Marton Csokas, Michel Duchaussoy, Jonathan Zaccai
Senaryo: Yann Samuell, Rachel Corlet-soulier
Tür: Komedi, Romantik
Süre: 97 dk.
Vizyon Tarihi: 22 Ekim 2010
Firma: Tiglon Film – Bir Film
Özet: Hayatının her noktasına hakim başarılı işkadını Margaret, kırkıncı doğum gününde kendine yazdığı mektupları bir bir okurken kendinden bile gizlediği anıları canlanır. Margaret geçmişte yaptığı tüm seçimlerden şüphe duymaya, hayatının tüm doğrularını sorgulamaya başlar. Hayatında çocukken umduğu ve hayal ettiği her şeyin tam zıddı olmuştur.

O Kul – Hayal Bile Etme

Yönetmen: Adem Uğur
Oyuncular: Ümit Çırak, Ceren Karaoğlan, Tanya Jaziri, Sevim Sema Taşdemir
Senaryo: Hüseyin Kırca
Tür: Dram
Süre: 90 Dk.
Vizyon Tarihi: 22 Ekim 2010
Firma: Özen Film – Şua Film
Özet: Bebeği kız doğdu diye bir babanın, kızını doğumunda öldürmeye kalkması akrabalarınca engellenir. Düzenli bir işi olmayan baba, eşinin tarlalarda çalışarak kazandığı parayla geçimini sağlamaktadır. Babasının katı kuralları ve sürekli dayakla sözde terbiye etmesi, çocuğun hayatını kâbusa çevirir. Okul çağına kadar ev hapsinde tutulan Ayşe, yaşadıkça farklı zorluklarla karşılaşır.

Son Savaşçı – Centurion

Yönetmen: Neil Marshall
Oyuncular: Michael Fassbender, Dominic West, Olga Kurylenko, Noel Clarke
Senaryo: Neil Marshall
Tür: Aksiyon, Dram, Gerilim, Macera, Savaş, Tarih
Süre: 97 dk.
Vizyon Tarihi: 22 Ekim 2010
Firma: Tiglon Film
Özet: Roma İmparatorluğu’nun fetihleri, Kuzey Britanya’da Pict’ler tarafından durdurulmuştur. Film, Pict saldırısında geriye kalan son savaşçı Quintus Dias’ın öyküsünü anlatıyor. General Virilus’un efsanevi 9. Lejyonuna katılan genç adam, Pict ırkını ve liderleri Gorlacon’ı yer yüzünden silmek için ordusuyla beraber kuzeye doğru gitmeye başlar.

Paranormal Activity 2

Yönetmen: Tod Williams
Oyuncular: Katie Featherston, Gabriel Johnson
Senaryo: Oren Peli, Michael R. Perry
Tür: Gerilim, Korku
Süre: 91 dk.
Vizyon Tarihi: 22 Ekim 2010
Firma:  UIP Filmcilik
Özet: Genç bir çiftin evinde geçen doğaüstü olayların kameraya kayıt edilmesiyle başlayan ve Blair Cadısını andıran gerçeklik duygusuyla Paranormal Activity devam filmiyle de çok konuşulacak. Geçen sezonun en fazla konuşulan ve düşük bütçesine rağmen gişede iyi bir başarı sağlayan Paranormal Activity’nin devam filmi olan Paranormal Activity 2, 22 Ekim 2010’da ABD’de vizyona girecek.
Genç bir çiftin evinde geçen doğaüstü olayların kameraya kayıt edilmesiyle başlayan ve Blair Cadısını andıran gerçeklik duygusuyla Paranormal Activity devam filmiyle de çok konuşulacak gibi…

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Alamet-i Kıyamet: Tarikat (2016) Cin Hapishanesi (2023) Testere 3D - Saw 3D (2010) Havas İlm-i Cin (2023) Rüya / Bi-Mong / Dream (2008) Mutlu Kuzular (2015)

Leave a comment