Alis Harikalar Diyarında – Alice in Wonderland

Yönetmen: Tim Burton
Oyuncular: Johnny Depp, Anne Hathaway, Helena Bonham Carter, Crispin Glover
Senaryo: Linda Woolverton
Tür: Fantastik, Macera
Dil: Türkçe
Süre: 103 dk.
Firma: UIP Filmcilik
Vizyon Tarihi: 05 Mart 2010
Özet: En çok sevilen masallarından biri daha 3 boyutlu olarak beyazperdede. Johnny Depp, Çılgın Şapkacı rolünde ve Mia Wasikowska, çocukluk arkadaşları Beyaz Tavşan, Tweedledee ve Tweedledum, Fare, Tırtıl, Cheshire Kedisi ve Çılgın Şapkacı’yla yeniden bir araya gelen 19 yaşındaki Alis rolünde. Alis kaderini bulmak için fantastik bir yolculuğa çıkar ve Kupa Kraliçesi’nin korku krallığına son verir.

Web Sitesi: http://www.disney.go.com/disneypictures/aliceinwonderland

Ses

Yönetmen: Ümit Ünal
Oyuncular: Selma Ergeç, Mehmet Günsür, Işık Yenersu, Eylem Yıldız
Senaryo: Uygar Şirin
Tür: Gerilim, Korku
Dil: Türkçe
Süre: 90 dk.
Firma: Tiglon Film – Bir Film – Mars Prodüksiyon
Vizyon Tarihi: 05 Mart 2010
Özet: Derya, bir bankanın çağrı merkezinde çalışan ve annesi ile birlikte yaşayan genç bir kızdır. Derya’nın rutin giden hayatı gaipten duymaya başladığı bir SES’in ortaya çıkması ile beraber altüst olur. Genç kız başlangıçta SES’i duymazlıktan gelmeye çalışsa da SES kısa sürede genç kızın hayatını kontrol etmeye başlar. Derya’dan işyerindeki patronu Onur’u takip etmesini isteyen SES, genç kızın hayatını giderek korkunçlaşan bir kâbusa çevirir.

Web Sitesi: http://www.ses-film.com

Vampir İmparatorluğu – Daybreakers

Yönetmen: Peter Spierig, Michael Spierig
Oyuncular: Ethan Hawke, Willem Dafoe, Claudia Karvan, Michael Dorman
Senaryo: Peter Spierig, Michael Spierig
Tür: Aksiyon, Bilim-Kurgu, Fantastik, Gerilim, Korku
Dil: Altyazılı
Süre: 98 dk.
Firma: Warner Bros.
Vizyon Tarihi: 05 Mart 2010
Özet: Gizemli bir salgın dünya nüfusunun çoğunluğunu vampire dönüştürmüştür. İnsan ırkı tükenme tehlikesiyle karşı karşıya kalan ikinci sınıf bir türdür. Vampirler tarafından avlandıkları ve çiftlik hayvanı gibi beslendikleri için gizlenmek zorundadırlar. Şimdi her şey, insan kanıyla beslenmeyi reddeden vampir araştırmacısı Dalton’ın elindedir. Dalton kana alternatif bir madde geliştirmeye çalışmaktadır.

Web Sitesi: http://www.daybreakersmovie.com

Eşrefpaşalılar

Yönetmen: Hüdaverdi Yavuz
Oyuncular: Sinan Albayrak, Turgay Tanülkü, Burak Tarık, Hüseyin Soysalan
Senaryo: Burak Tarık
Tür: Dram, Komedi
Dil: Türkçe
Süre: 100 dk.
Firma: Medyavizyon Film – Anse Film
Vizyon Tarihi: 05 Mart 2010
Özet: İzmir Eşrefpaşa’dan gelip İstanbul’a yerleşmiş iki dosttan biri olan Tayyar, büyük bir mafya lideri olurken; Davut, namusuyla kahvesini işletmektedir. İkisi de aynı kadını sevmiştir, fakat Madam Eleni, Davut’u sevmesine rağmen Tayyar ile evlenmek zorunda kalmıştır. Tayyar, gönlünün Davut’ta olduğunu bildiği Madam’ı ortada bırakır. Tayyar, Davut’un evlatlığı Nusret’i kendi yoluna çekerek intikam almayı düşünür. Nusret iki dünya arasında bocalarken mahallenin metruk camisine bir Hoca tayin olur ve olayların seyri değişmeye başlar.

Web Sitesi: http://www.esrefpasalilar.com.tr

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Ruhlar Evi - Ghost House (2017) Çınar Ağacı (2011) Ren Altını - Rheingold (2023) Ne Olacak Halim? (2023) Resident Evil 5: İntikam - Resident Evil: Retribution (2012) Sherlock Holmes: Gölge Oyunları - Sherlock Holmes: A Game Of Shadows (2011)

Leave a comment