Öyküleriyle ve tiyatro yapıtlarıyla edebiyatımızın kilometre taşlarından biri olan yazar için düzenlenen gece, 16 Kasım’da Akatlar Kültür Merkezi’nde Haldun Taner ustaya saygı

Etkinlik: “Ustalara Saygı” toplantısı – Haldun Taner
Düzenleyen: Beşiktaş Belediyesi
Tarih: 16 Kasım 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi – Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00
Beşiktaş Belediyesi tarafından düzenlenen “Ustalara Saygı” toplantılarının 16 Kasım’daki ustası, öykücülüğümüzün en özgün adlarından biri olmanın yanısıra yarattığı tiyatro oyunları hâlâ güncelliğini koruyan Haldun Taner.
Faruk Şüyün’ün hazırladığı ve yöneteceği gece, Akatlar Kültür Merkezi Melih Cevdet Anday Sahnesi’nde saat 20.00’den itibaren takip edilebilecek.

Keşanlı Ali Destanı, Gözlerimi Kaparım Vazifemi Yaparım, Sersem Kocanın Kurnaz Karısı, Ayışığında Şamata, Huzur Çıkmazı gibi unutulmayan oyunların; Şişhaneye Yağmur Yağıyordu, Konçinalar, Yalıda Sabah gibi her daim okunan öykülerin yazarı için hazırlanan gece, yazarın kariyeri gibi renkli görüntülere sahne olacak.

Etkinliğe Ataol Behramoğlu, Doğan Hızlan, Gülriz Sururi, Mete Akyol, Selçuk Erez, Suna Selen, Şara Sayın’ın da aralarında bulunduğu edebiyatçılar, sanatçılar ve dostları katılarak Haldun Taner’i sevenlerine anlatacaklar…

Ülkemizde kabare sanatının da yaratıcılarından olan Haldun Taner için hazırlanacak gecede, Bilge Şen ve Esin Afşar, ustanın yapıtlarından klasikleşmiş tiyatro şarkılarını seslendirecekler. Etkinlikte, Can Yücel’in Haldun Taner’in ardından yazdığı şiire Burçak Çöllü’nün (piyano) yaptığı beste de Burçak Demir (çello) ve Bengi Özboyacı (vokal) tarafından seyircilere sunulacak.

Adına bir öykü ödülü de bulunan Haldun Taner ustanın hikâyelerinden seçme bölümler de Gülsen Tuncer ve Hakan Gerçek tarafından okunacak.

Ustalara Saygı gecesine sanatçının eşi Demet Taner de katılacak ve master tezi olarak hazırladığı Haldun Taner belgeseli ve Keşanlı Ali Destanı’nın unutulmayan bölümlerinden sahneler de gösterilecek…

Etkinlik: “Ustalara Saygı” toplantısı – Haldun Taner
Düzenleyen: Beşiktaş Belediyesi
Tarih: 16 Kasım 2009 Pazartesi
Yer: Melih Cevdet Anday Sahnesi – Akatlar Kültür Merkezi
Saat: 20.00
Melih Cevdet Anday Sahnesi / (Akatlar Kültür Merkezi): 0 212 351 93 84
Adres: Akmerkez’in Etiler’e giden kapısının karşısındaki Zeytinoğlu Caddesi üzerinde…
// Facebook USTALARA SAYGI grubu // http://twitter.com/USTALARASAYGI

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Drakula: Son Yolculuk - The Last Voyage of the Demeter (2023) Saksı Olmanın Faydaları - The Perks of Being a Wallflower (2013) Kelebek (2009) Kral Fil - The Elephant King (2023) Dehşet Treni - Howl (2016) Karda Bir Beyaz Kuş - White Bird in a Blizzard (2014)

Leave a comment