ZÜLEYHA bu kez Kadın Türkülerini BENDEN dinleyin diyecek ..

ZÜLEYHADAN KADIN TÜRKÜLERİ

Geçtiğimiz yıl ustası Livanelinin şarkılarından oluşan ilk albümü MERHABA ile etnik müzik alanında ciddi satış rakamlarına ulaşan genç yorumcu ZÜLEYHA, baharın ilk günlerinde ikinci albümü BENDEN ile dinleyici kitlesi ile buluşmaya hazırlanıyor. Anadolunun dört bir yanından seçilen kadın türkülerini yorumlayan Züleyha, seslendirdiği türkülerle kadın haklarına dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Albümde; kına türkülerinden iş türkülerine, hasret türkülerinden halaylara, üçü potporiden oluşan, toplam 12 kadın ağzı Anadolu türküsü farklı aranjörler tarafından orijinaline sadık kalınarak yeniden düzenlendi. Züleyhanın bir Ermeni halk türküsü olan Ninnoyu Türkçe sözlerle yorumladığı albümde bilinen türküler dışında 3 tane de yeni türkü yer alıyor. KALAN Müzik ve Z MÜZİK ortaklığında hazırlanan, BENDEN albümü çok yakında müzikseverlerin beğenisine sunulacak.

KADIN EMEĞİNE DESTEK

Züleyha, KEDV ( Kadın Emeği Değerlendirme Vakfı ) işbirliğinde albüme özel bir tasarım ile de bir ilk yaptı. Albümün ilk baskısı, KEDVdeki kadınlara yaptırılan, el emeği göz nuru keseler içerisinde raflardaki yerini alarak satışa sunulacak. Kadınlara destek olmak adına yaptırılan keselerin tüm masrafını genç yorumcu üstlendi. Keselerin maliyeti hiçbir şekilde albüme yansımayacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Matthias ve Maxime - Matthias et Maxime (2020) Herşeye Rağmen (2023) Yeniden Başla - Demolition (2016) Kulübe - The Shed (2020) Hayvan Bakıcısı - Zookeeper (2011) Günah Keçisi (2011)

Leave a comment