Zübeyde, Analar ve Oğullar

Film Özeti: Film, Zübeyde Hanım’ın oğlu Mustafa Kemal ile olan diyaloğu ve Mustafa Kemal’in bir direnişin lideri olma yolunda ilerlerken gösterdiği dirayeti anlatıyor.

Başrollerinde Aslıhan Güner, Alican Yücesoy ve Emre Kınay’ın rol aldığı, Zübeyde Hanım’ın, savaşlar, salgın hastalıklar, göçler ve yokluk içinde 6 çocuğundan 4’ünü ve eşini kaybederken “Mustafa”sını nasıl yetiştirdiğini beyaz perdeye taşıyor. Film, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hakkında pek bilgi sahibi olmadığımız annesi Zübeyde Hanım’ın, “Sarı Paşa”sı ile yaşadığı çatışmaları, onun uğruna verdiği mücadeleyi, dirayetini ve cesaretini anlatıyor.

“Bir kadın dünyayı değiştirebilir.” diyen Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün annesi Zübeyde Hanım’ın hayatını anlatan ‘Zübeyde, Analar ve Oğullar’ filminin hikayesi, Osmanlı’nın son dönemlerinde karışıklık içindeki Selanik’te başlıyor ve Cumhuriyet’in ilanına kadar olan süreci yansıtıyor. Hakkında pek bilgi sahibi olmadığımız Zübeyde Hanım’ın, savaşlar, salgın hastalıklar, göçler ve yokluk içinde 6 çocuğundan 4’ünü ve eşini kaybederken, ‘Mustafa’sını nasıl yetiştirdiğini de beyaz perdeye aktarıyor.

İzlenme rekorları kıran ‘Müslüm’ filminin ortak yapımcısı Nuri Yıldırım’ın yapımcılığını üstlendiği filmin ortak yapımcısı ise Alper Tosun. Doç. Dr. Furkan Kaya, tarihçi Ethem Koca ve Tarih TV Baş Editörü Suat Kozluklu ile Prof. Dr. Necmi Ülker’in senaryosuna danışmanlık yaptığı, onlarca kaynaktan araştırılan bilgilerin Zeynep Güngör tarafından derlenmesi sonucu İlber Tekinsoy tarafından senaryolaştırıldığı filmin yönetmen koltuğunda Cenk Yaz oturuyor.

Son dönemin gözde oyuncularından Aslıhan Güner’in ‘Zübeyde’ karakterine hayat verdiği filmde Alican Yücesoy da ‘Mustafa Kemal’i canlandırıyor. Filmde ayrıca Devrim Nas, Emre Kınay, Sitare Akbaş, Wilma Elles, Enes Demirkapı, Ali Sağ ve Turgay Tanülkü gibi tanınmış oyuncular rol alıyor.

Yönetmen: Cenk Yaz
Oyuncular: Alican Yücesoy, Emre Kınay, Aslıhan Güner
Tür: Dram
Süre: 1 sa 44 dk
Vizyon Tarihi: 13.10.2023

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Akıllı Balık - Shark School (2020) Teslimiyet (2010) Sosyopat - Evolution of Evil (2018) Bandırma Füze Kulübü (2023) The Insult: Hakaret - The Insult (2018) Fakir: Bir Hint Fakirinin Olağanüstü Yolculuğu - Extraordinary Journey of the Fakir (2018)