Aksiyon ve komedinin iç içe olduğu ve birbirini çok iyi dengelediği Zombieland, kıyamet sonrası her yeri zombilerin sardığı bir dünyada, az sayıda sağ kalanlardan bazılarının yollarını bulmaya çabalamalarının öyküsünü anlatıyor. Güldürüyor ama sulu bir komedi değil. Korkutuyor ama kâbuslarınıza girecek kadar değil. Tadı, tuzu öyle iyi ayarlanmış ki, çok keyif veriyor. Zombiler, başlı başına korkunç tipler. Will Smith’in oynadığı I Am Legend geldi aklıma. Zombieland’de de insan, mutasyona uğruyor. Ama bu defa zombiye dönüşüyor. Ve hikayeye göre bu bulaşıcı virüs ile başlayan dönüşüm, birkaç ay önce gerçekleştiği için Ben Efsaneyim’de olduğu gibi yıkılmış binalar ya da büyüyen bitki örtüsü yok. Sadece terk edilmiş bir görünüme sahip. Ve terk edilmişlikle gelen ürkütücü hava ve köşe başında ne olduğunu bilmemenin doğurduğu korku hakim. Karakterler ise, özellikle Columbus ve Tallahassee baştan aşağı komik. Wichita ve Little Rock’ın katılmasıyla işin içine biraz daha ciddiyet ve duygusallık giriyor. Aslında pek çok türü barındıran eğlenceli bir film.

Hikâye şöyle; Columbus, zombilerden kurtulmanın kurallarını çıkarmış ve onları uygulayarak, hayata insan olarak devam etmeyi başaran bir korkaktır. Yeni tanıştığı ve zombilerden kurtarmak için evinin kapısını açtığı kız da zombi çıkınca, artık kimseye güveni kalmaz. Makineli tüfek kullanan ve iyi bir zombi avcısı olan sert adam Tallahassee’nin ise tek amacı, yeryüzünde kalan son Twinkie kekini bulmaktır.

Columbus ve Tallahassee, birbirleri ile yolları kesiştikten kısa bir süre sonra iyi bir ikili olurlar. Öte yandan, kendilerini zombi karmaşasından kurtarmak için, Columbus ve Tallahassee’yi oyuna getiren, birbirine sahip iki kız kardeş var; Wichita ve Little Rock. Bu dörtlünün tek ortak yanı ailelerini, sevdiklerini ve hatta sahip oldukları her şeyi, zombiler tarafından kaybetmiş olmalarıdır. 20 yaşındaki Wichita ve 12 yaşındaki kız kardeşinin tek amacı ise, zombilerin olmadığı ve son zamanlarda çocukluğunu yaşayamayan Little Rock’ın küçükken çok sevdiği bir yer olan Pacific Eğlence Park’ına gitmek! Tabi ki olaylar, karakterlerin planlarının dışında gelişecek ve kendilerini, sürprizlerle dolu maceralı bir yolculuk içinde bulacaklar. . .

Columbus rolünde Jesse Eisenberg (The Hunting Party (Richard Shepard, 2007), Cursed (Wes Craven, 2005)), Tallahasee rolünde Woody Harrelson (2012 (Roland Emmerich, 2009),  No Country For Old Men (Ethan Coen, 2008)), Wichita rolünde Emma Stone (The House Bunny (Fred Wolf, 2008)), Little Rock rolünde Abigail Breslin (My Sister’s Keeper (Nick Cassavetes, 2009),  No Reservations (Scott Hicks, 2007)) var.

Not:

Şiddet içeren bazı görüntülerden dolayı 18 yaş sınırı alan filmin özel efekt makyaj tasarımcısı Tony Gardner ve ekibi, bulaşıcı hastalıkları ve ileri safhalardaki fiziksel belirtileri inceledi. Özel efekt sanatçısı Stephen Prouty şöyle anlatıyor: “Göstermek istediğimiz şey, bu insanların enfeksiyon kaptığıydı. Hâlâ yaşıyorlar ama hastalıktan mahvolmuşlar, o nedenle daima ıslaklar, vücutlarındaki tüm boşluklardan siyah, irin benzeri bir madde akıyor.”

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gazeteci Çocuk / The Paperboy (2013) Her Şey Güzel Olacak - Every Thing Will Be Fine (2015) BTS: Yet to Come in Cinemas (2023) Renksiz Rüya - Hewno Bêreng (2018) Antep Fıstığı (2018) Kripto Vurgun - Crypto (2019)

Leave a comment