Usta tiyatro ve sinema sanatçısı Zeki Alasya, aramızdan ayrılışının ilk yılında,17 Nisan’da 73.yaş gününde, İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği İKOD’un organize ettiği, Filiz Akın’ın da katıldığı çok renkli bir seremoniyle anıldı…

Zeki Alasya’nın Tatlı Dillim,Aslan Bacanak,Güle Güle gibi filmlerinde kullanılan ve filmlerin görselleriyle süslenmiş klasik araçların gölgesinde gerçekleşen anma seremonisine Filiz Akın, Birce Akalay, Halit Kıvanç, Müjdat Gezen, Eşref Kolçak, Ahmet Gülhan,S üleyman Turan, Erkan Can, Cihat Tamer, Bilgen Bengü, Baha Boduroğlu gibi bir çok ünlü katıldı.

Yeşilçam’ın unutulmaz komedi filmlerinin en önemli oyuncularından biri olan Zeki Alasya’nın 1972 yılında Ertem Eğilmez’in yönetmenliğini yaptığı ve başrollerini Tarık Akan ve Filiz Akın’ın paylaştıkları “Tatlı Dillim” filminde basketbol antrenörü rolünde kullandığı ve 34 EU 954 plakalı kırmızı renkteki 1960 model Chevrolet Impala marka üstü açılabilir otomobil de İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği’nin çabalarıyla yaş günü kutlamasında yer aldı. Yeşilçam’ın zerafet kraliçesi Filiz Akın tören alanına, filmde kullanılan bu kırmızı klasik araçla geldi. Aynı zamanda Zeki Alasya’nın Aslan Bacanak filminde, sevdiği kızın abisi rolündeki Metin Akpınar’ın, Halim rolünde kullandığı kırmızı Ford minibüsün ve Zeki-Metin ikilisinin uzun yıllar sonra bir araya geldikleri ve aşkı,dostluğu, yaşama sevincini çok iyi bir şekilde dile getirdikleri Güle Güle filminde, Şemsi rolünde Şükran Güngör’ün yıllarca tamir ederek yola çıkardığı 1955 model Chevrolet Belair marka otomobilin muadilleri de sergilendi. İstanbul Klasik Otomobilciler Derneği Başkanı Serkan Okay anma programına ilişkin “Zeki Ağabey 2011’de kulübümüzün açılışına katılarak bizi onore etmişti. Bizlere yaptıkları işlerle yıllarca çok güzel duygular yaşattılar. Biz de 73.yaş gününde İKOD olarak gökyüzüne selam göndermek istedik.” şeklinde konuştu. 56 yıllık sanat hayatına 75 sinema ve TV filmi oyunculuğu, 10 filmin senaryo yazarlığı ve 25 filmin yönetmenliğini sığdırabilen Zeki Alasya, geçtiğimiz yıl karaciğer rahatsızlığından dolayı aramızdan ayrılmıştı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Dünyanın Sonu - Afflicted (2015) Koca Ayak - Bigfoot (2019) Katran - The Tragedy (2015) Aquaman ve Kayıp Krallık - Aquaman and the Lost Kingdom (2023) Aşkın Çekimi - Their Finest (2017) Yeni Kız Arkadaşım - Une Nouvelle Aime – The New Girlfriend (2015)

Leave a comment