“UÇAKLAR” VE “TINKERBELL : GİZEMLİ KANATLAR” ’IN
YAPIMCILARINDAN ZAMANDA YOLCULUK 3 D SAVING SANTA

Synopsis
Evvel zaman içinde Noel Baba, birkaç elf ve küçük bir atölyeden ibaret mütevazi kasabasında yaşamaktadır. Aradan geçen binlerce yılda, yılbaşında hediye bekleyenlerin sayısı katlanarak arttığı için Noel Baba bazı değişiklikler yapmak zorunda kalır. Santek adındaki şirkette çalışmakta olan en zeki Elf’ler,kuzey kutbunu gizleyecek bir hologram ve Noel Baba’nın her evi bir gecede dolaşarak dünyanın dört bir yanında yaşayan çocuklara oyuncaklarını dağıtabilmesini sağlayacak bir zaman makinesi yaparlar. Mucit ise, Santek’in bir parçası olmayı hayal eden ancak asıl görevi Noel Baba’nın ren geyiği ahırını temizlemek olan bir Elf’tir. Her sene yılbaşı gününde Santek, her Elf’e kendi icatlarını sunma ve icadın kabul görmesi durumunda ise seçkin Elf’lerden olma imkanı sunmaktadır. Geçmişte her sene başarısızlığa uğramış olan Mucit,  bu sene insanların en mutlu yılbaşı anılarını okuyup, bunu tekrar tekrar keyifle yaşamalarını sağlayan yepyeni icadıyla hayallerinin gerçek olabileceğine inanmaktadır. Ama meraklı bir Elf yüzünden Mucit’in icadı elektriklerin kesilmesine neden olarak bozulur. Kuzey Kutbu’nu gizleyen hologram da sözkonusu bu kesintiden nasibini alır. Dış dünyaya karşı gizliliğini yitiren Kuzey Kutbu, yıllardır Noel Baba’ya kin besleyen Bay Hızlı Taşıyıcı ve annesi tarafından tespit edilir. Dünyanın en büyük taşımacılık şirketinin sahibi olan anne-oğul, Noel Baba’nın kızağının sırrını kendileri için istemektedir ve onları durdurabilecek tek kişi ise Mucit’tir…
Yapım Hakkında
Yılbaşı adeta sihirli bir zamandır. Bir gecede Noel Baba dünyanın dört bir yanındaki sayısız çocuğa  Elf’ler ordusu ve çok özel ren geyiklerinin yardımıyla hediyeler dağıtır. Ama ZAMANDA YOLCULUK söz konusu bu sihirin ardında bilimin olduğunu gözler önüne sermekte…
ZAMANDA YOLCULUK filminde, Noel Baba’nın Kuzey Kutbu’nda yer alan atölyesi binlerce yıldır varlığını sürdürmektedir. Başlangıçta Noel Baba ailesinin ve bir avuç Elf’in yaşadığı dünya, küçük kulübeler ile ren geyiği ahırı ve küçük bir oyuncak atölyesinin yer aldığı mütevazi bir dünyadır. Ancak yıllar geçtikçe dünyadaki nüfus artışına paralel olarak Noel Baba’nın yılbaşında dünya çocuklarına sorumlulukları da artmıştır. Tıpkı yılbaşının sihirli bir yanı olduğu gibi Noel Baba’nın da sihirli güçleri vardır ancak talepleri karşılamaya yetmemektedir. Böylece Noel Baba kendi teknoloji şirketi Santek’i, yılbaşı sabahı tek bir çocuk uyanmadan once tüm dünyada ki çocuklara hediyelerini dağıtmasını sağlayacak teknolojiler geliştirmesi için kurar. Zaman Küresi dünya çocuklarının hediyelerini yılbaşında dağıtabilmesi için Noel Baba’ya dilediği kadar zamanda geri yolculuk yapmasını sağlamaktadır.

YEKTA KOPAN SESLENDİRMESİYLE – TÜRKÇE DUBLAJ
BİR PRANA STUDIOS YAPIMI – Renkli – 87 Dk.
BİR MİR YAPIM SUNUMU – DUKA FİLM DAĞITIMIYLA
SAVING SANTA ULUSLARARASI VİZYON TARİHLERİ VE GİŞELER
POLONYA – Vizyon Tarihi : 3 Ocak 2014

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157638585724624″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Godzilla (2014) Aşk ve Para - One For The Money (2012) Lal Gece (2012) Hayalet Hikayesi - Personal Shopper (2017) Kurye - The Courier (2021) Kral İçin Hologram - A Hologram for the King (2016)

Leave a comment