Anton Çehov’un yazdığı Belgin Paksoy’un dilimize çevirdiği Vişne Bahçesi  adlı oyunun galası önceki akşam Muhsin Ertuğrul sahnesinde yapıldı. Çok sayıda tiyatro severin katıldığı galada Sinema sanatçısı İzzet Günay, olmak üzere bir çok davetli katıldı.

2012-2013 sezonunda  da sahneye konan  Vişne Bahçesi’nin  Dramaturg Sinem  Özlek, Köstüm Tasarımını Duygu Türkekul  yaparken oyunun yönetmenliğini  Engin Alkan üstlenmiş.
Aristokrat bir ailenin son fertleri, tüm servetini tüketmiş  ellerinde kalan yegane varlık  olan vişne bahçesiyle çevrili çiftlikleri ise, borçlarından ötürü ihaleyle  satılmak üzeredir. Üretmeye ve çalışmaya alışık olmayan bu insanlar; kapılarını sıkıca kapattıkları evlerinde, servetlerinin son kalıntılarını  tüketirken, dışarıda yaşanan büyük değişim, sadece o ünlü  vişne bahçelerini  değil, eskiden  olduğu gibi sürdürebileceklerini sandıkları yaşamlarını da tehdit etmektedir. Zaman zaman dram,  zaman zaman komedi ağırlıklı olan bu muhteşem  oyunun tek olumsuz tarafı ise  oyunda rol alan sanatçıların konuşmaları  zaman zaman duyulmaması. Eğer bu aksaklık giderilirse zevkle izlenecek süper bir oyun.

Zaten İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları geçtiğimiz sezonda ve ondan önceki tiyatro sezonunda  da Vişne Bahçesi’ni sahneye koymuştu. Sahneye konduğu günden bu yana adeta kapalı gişe oynayan bu oyunu tiyatro severlerin kaçırmaması gerektiğine inanıyorum.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Yarının Dünyası - Tomorrowland (2015) Allah’ın Sadık Kulu: Barla (2011) Git Başımdan (2015) Kanunsuzlar - Lawless (2013) Ayrı Dünyalar - Between Two Worlds (2022) Bir Daha Asla Kar Yağmayacak - Never Gonna Snow Again (2021)

Leave a comment