ZAMAN MAKİNESİ 1973

ÖZET: Lüks bir arabası, lüks bir evi ve lüks bir hayatı olan Tolga, hayatı boyunca hiç çalışmamış, zengin, şımarık ve kendini beğenmiş bir adamdır. Zaman Makinesi 1973, Tolga’nın günümüzden geçmişe gidişini ve 1973 senesinde başına gelen olayları anlatan, eğlenceli, duygusal, yarı müzikal bir baba oğul hikayesidir.
Babası Ali Rıza’nın vefatı ile tüm servetin annesine bırakılması, Tolga’ya sadece ‘Anadol STC 16’ marka eski bir otomobilin kalması Tolga’yı kızdırır. Hemen arabaya atlayıp uzaklaşmak isteyen, sinirle ve küstahça içine düştüğü durumu eleştirmeye başlayan Tolga bir anda Anadol ile beraber kendisini gökyüzünde bulur. Araba havalanmış ve bir süre sonra bir plaja iniş yapmıştır. Geldiği bu yerde insanların üzerindeki eski püskü kıyafetler hiç ilgisini çekmemiş ve onu bir an önce araba tamircisi bulmaya yönlendirmiştir. Aracı plajdan alan ve tamirhanesine getiren Kadir Usta, kıyafetleri, konuşma şekli ve tuhaf hareketlerine bakarak Tolga’nın kaçık olduğunu düşünür . Tamir parasını ödeyemeyen Tolga’ya Kadir Usta’nın çırağı olan Çiko acımış ve borç bitene kadar yanlarında çalışmasını teklif etmiştir. Yaşadıklarına anlam veremeyen Tolga, 1973 senesinde olduğunu anlayınca büyük bir şok yaşar. İyice delirdiği düşünülen Tolga ortada kalır ve yine Çiko ona acır bu sefer ailesinin itirazlarına rağmen onu evine alıp yardım etmeye çalışır.  Günümüze geri dönmenin yollarını arayan bir yandan da tamirhane de çalışmaya başlayan Tolga huylarından vazgeçemez ve mahallenin güzel kızı Yasemin’den çok hoşlanır ancak aşk zannettiği şey sadece bir hevestir. Yasemin ablasını çok seven Çiko, Tolga’yı defalarca uyarır ve bu yaklaşımlarından vazgeçirmeye çalışır.
Tolga, bir gün rastlantı sonucu, Çiko’nun gerçek adınının Ali Rıza olduğunu öğrenir. Tolga, Çiko’nun babası olduğunu anlar ve Çiko’yu da buna inandırmak için uğraşmaya başlar. Ancak Çiko, bir türlü Tolga’ya inanmamaktadır, sonuçta ona göre Tolga biraz delidir. Günümüzde babasıyla yaşayamadığı anları geçmişteki babasıyla yaşamaya başlayan Tolga artık değişmiştir. Ultra zengin babası, geçmişte çok fakir bir aileden gelen basit bir tamirci çırağı çıkmıştır. Çiko, hayalleri olan ve masumlukla zekasını yönetebilen özel bir çocuktur, Tolga babasının çocukluğundan sağlam bir hayat dersi alacaktır.
Geçmişteki babasının kalbini kazanmayı başaramayan Tolga, yeni oluşturduğu çevresini de birbirine katıp tekrar günümüze dönmeyi başarır ancak günümüzde Tolga’yı özel bir sürpriz bekliyordur.

ZAMAN MAKİNESİ 1973
EKİP LİSTESİ

YÖNETMEN: Aram GülyüzYAPIMCI
ADAL YAPIM – Mustafa Sirmen
YAZAN / EXECUTIVE PRODUCER: Kemal Kenan Ergen
OYUNCULAR: ürgen Öz, Seda Bakan, Damla Cangül, Ali Rıza Tanyeli, Ferdi Sancar, Esvet Şahin, Ali Yoğurtçuoğlu, Mustafa Uzunyılmaz, Zihni Göktay, Fatih Koyunoğlu, Gülhan Tekin, Can Bartu Aslan, Birsu Demir, Fehmi Dalsaldı
MÜZİK: Gökalp Ergen
GÖRÜNTÜ YÖNETMENİ: Emre Tanyıldız
KURGU: Mustafa Preşeva
UYGULAYICI YAPIMCI: Özlem Taşpınar
SANAT YÖNETMENİ: Zeynep Koloğlu
KOSTÜM SORUMLUSU: Ayten Şentürk
SAÇ – MAKYAJ: Jeff
SES OPERATÖRÜ:Levent İntepe
IŞIK ŞEFİ: GÖKHAN ÖZGÜL
POST PRODUCTION: Sinefekt

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Neva (2013) Ölüm Treni - Backtrack (2016) Sihirli Oyuncaklar - Toys & Pets – Tea Pets (2019) Troller ve Dinozorlar - Trolled (2018) Gözlerindeki Sır - El Secreto De Sus Ojos - The Secret In Their Eyes (2010) Enes Batur: Gerçek Kahraman (2019)

Leave a comment