MAHMUTPAŞA, İSTANBUL SHOPPİNG FEST’İ SALLADI …

552 yıllık tarihiyle İstanbul’un en eski ve en kalabalık çarşısı olan Mahmutpaşa, İstanbul Shopping Fest Alışveriş Festivali’nin açılışına damga vurarak, izdaham yaşattı.
Basının yoğun ilgi gösterdiği açılışa Mahmutpaşa Esnaf ve İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişgin, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar ve Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit katılırken, festivalin sürprizine izleyicisinin gönlünde taht kuran sevilen televizyon programcısı Zahide Yetiş, giydiği “Hürrem Sultan” kıyafetiyle imza attı.

Ev sahibi olarak bütün konukları ağırlayan ve yine çok konuşulan bir organizasyona imza atan, Mahmutpaşa Esnaf ve İş Adamları Derneği Başkanı Yusuf Yetişgin yaptığı konuşmada; “Mahmutpaşa bir kültürdür. Geçmişten günümüze Türkiye’nin alışveriş mozağidir. Yüzyıllardır insanlar burada esnaflik yapıyorlar, bir malı alıyorlar ya da üretiyorlar ve muhatabına satıyorlar; hem de büyük bir güvenle ve algılarla oynamadan, kandırmadan…
Buradaki esnaf ve Mahmutpaşa’yı tercih eden herkes, Anadolu’nun insanlarıdır ,medeniyetlerin ortak misafirperverliği ile karşılanır ve uğurlanır” diyerek emeği geçen herkese teşekkür etti.

ZAHİDE YETİŞ “HÜRREM SULTAN’’ OLDU

“Mahmutpaşa bir kültürdür ve burada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum” diyen Zahide Yetiş, giydiği Hürrem Sultan kıyafetiyle, Mahmutpaşa İstanbul Shopping Fest’te büyük ilgi gördü.
Yetiş, “Hürrem Sultan, bir hükümdarı etkilemeyi ve ona istediklerini yaptırmayı başarabilen bir döneme damgasını vuran bir kadındır.Onun mektuplarını okudum ve çok etkilendim. Hürrem Sultan olmak çok heyecan verici ve burada olmaktan dolayı inanılmaz mutluyum” derken, festivalde Mihrimah Sultanı da sanatçı Deniz Toprak canlandırdı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hadi Be! (2021) Yargıç - The Judge (2014) New York’ta Beş Minare (2010) Aşk ve Para - One For The Money (2012) Zefir (2011) Delibal (2015)

Leave a comment