Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun yeni oyunu “Yüzyılın Aşkı”nın ünlü sanatçı Genco Gülan tarafından çekilen fotoğrafları, büyük ilgi görüyor. Şubat ayında perdelerini açacak, geçen yüzyılın Türkiye’sinde 8 değişik zamanda farklı karakterlerin yaşadıkları hayali aşk hikayelerini anlatan oyunun fotoğrafları sanatçı tarafından su altında çekildi ve dijital olarak müdahale edilmedi.

Genco Gülan; Ve Diğer Şeyler Topluluğu’na ait “Yüzyılın Aşkı” adlı oyunun, bir rüyadan fırlamış gibi görünen fotoğraflarında aşkı, ayakları yerden kesecek durumlar yaratarak gösteriyor. Gülan’ın diğer eserlerinde de göze çarpan bu özelliğin yanı sıra, sanatçı fotoğraflarda küresel ısınmaya da dikkat çekiyor. Küresel ısınma olgusunu tüm yapıtlarında görsel bir imza gibi kullanan kavramsal sanatçı; çevrenin bu hızla kirletilmesine devam edilmesi halinde, yakın zamanda bütün denizlerin yükseleceğini ve aşkların dahi su altında yaşanmak zorunda kalınacağını savunuyor.

Ve Diğer Şeyler Topluluğu’nun kurucusu Yeşim Özsoy Gülan’ın yazıp yönettiği “Yüzyılın Aşkı” geçtiğimiz yüzyıla ve o yüzyılın Türkiye’sine resmi tarihin dışına çıkarak farklı bir yorum getirmeyi ve bu yolla yakın tarihimizle olan bağlarımızı güçlendirmeyi amaçlıyor. Deniz Gezmiş’in aşkının da ele alındığı oyunda;  2008’den beri pek çok başarılı tiyatro projesinde yer alan ve şu sıralar rol aldığı “Kanıt” adlı dizideki başarısıyla dikkat çeken Deniz Celiloğlu ile oynadığı birçok tiyatro oyununun yanı sıra, son olarak “Ejder Kapanı” adlı filmde hemşire rolünde izlediğimiz Sanem Öge rol alıyor.

“Yüzyılın Aşkı”; 12 Şubat 2011, Cumartesi akşamı saat 20:30’da GalataPerform’da gerçekleşecek prömiyeri ile perdelerini açacak. Oyun; 12 Şubat 2011 tarihinden itibaren; Şubat ayı boyunca Cuma ve Cumartesi günleri saat 20:30’da GalataPerform’da izlenebilecek.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mini Fenomen (2021) Gece Yarısı Sokakta Tek Başına Bir Kız - A Girl Walks Home Alone at Night (2015) Meleklerin Mucizesi (2014) Samson (2018) 44. Çocuk - Child 44 (2015) Pişiriciler - The Elfkins: Baking A Difference (2021)

Leave a comment