Uzak İhtimal’in yönetmeni Mahmut Fazıl Coşkun’un merakla beklenen ikinci filmi Yozgat Blues 6 Aralık’ta gösterime giriyor.
Başrollerinde Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer ve Nadir Sarıbacak gibi oyuncuların yer aldığı Yozgat Blues festivallerde elde ettiği başarılarla bu yılın en çok söz edilen filmlerden biri oldu.
San Sebastian Film Festivali’nde Türkiye’yi temsil eden film, İstanbul Film Festivali, Adana Altın Koza Film Festivali ve Varşova Film Festivali gibi uluslararası festivallerde ödüller kazandı.
Yozgat Blues filmi başarılı oyunculuklarının yanı sıra, üslubu ve taşraya dair ince anlatımıyla sinema eleştirmenlerinin ve izleyicilerin ilgisini çekti. Filmde zaman zaman incelikli bir mizah duygusu öne çıkarken de zaman zaman hüzünlü anlar yansıtılıyor.
Yozgat Blues’un konusu kısaca şöyle; Yetmişli yılların popüler şarkılarını söyleyen Yavuz artık kariyerinde bir çöküş eşiğine düşmüş ve bir alışveriş merkezinin zemin katında, küçük bir ses sistemi eşliğinde, düzensiz aralıklarla müşterilere şarkılar söylemektedir. Bunun yanı sıra bir belediyenin düzenlediği ücretsiz müzik kursunda katılımcılara müzik dersleri vermektedir.
Neşe, Yavuz’un belediye kursundan öğrencisidir. Marketlerde sucuk standında müşterilere sucuk tanıtımı yapmaktadır.
Yavuz, Yozgat’ta açılan bir gazinoda şarkı söylemesi için teklif alır. Neşe, Yavuz’a kendisinin de çalışmak istediğini söyleyip, birlikte gidebilmek için teklifte bulunur.

Yavuz ve Neşe birlikte Yozgat’a giderler. İkili bir süre sonra Yozgat’ta yaşayan berberlik yapan Sabri’yle (30) tanışırlar. Sabri’nin hayatında iki amacı vardır; bir kızla evlenmek ve kendi kuaför dükkanını açmak.
Yozgat’ta, İstanbul’dan gelen iki şarkıcı ve bir berber arasında kimi zaman dramatik kimi zaman da komik olaylar gelişmeye başlar.

Yönetmen:  Mahmut Fazıl COŞKUN
Oyuncular: Ercan Kesal, Ayça Damgacı, Tansu Biçer, Nadir Sarıbacak
Senaryo: Tarık Tufan, Mahmut Fazıl Coşkun
Hikaye: Tarık Tufan
Görüntü Yönetmeni: Barış Özbiçer
Kurgu: Çiçek Kahraman
Yapımcı: Halil Kardaş
Ortak Yapımcı: Andro Steinborn
Yapım Yılı: 2013
Ülke: Türkiye, Almanya
Dil: Türkçe
Süre: 92 dk.

[flickr-gallery mode=”photoset” photoset=”72157637771037105″]

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Av Mevsimi       (2010) Beni Unutma - Remember Me (2010) Pan (2015) Kiraz Mevisimi (2018) Rimolar ve Zimolar: Kasabada Barış (2014) Kolpaçino (2009)

Leave a comment