Yaptığı filmlerle bir döneme damgasını vuran ünlü yönetmen Mesut Uçakan, yine çok konuşulacak bir eserle sevenlerinin karşısına çıkıyor. Ancak bu kez bir filmle değil, şiirleriyle konuşulacak!

Çektiği filmler ve başlattığı tartışmalarla bir döneme damgasını vuran ünlü yönetmen Mesut Uçakan, çok konuşulacak bir eserle daha gündeme gelecek. Sepya Yayıncılık, yönetmen Mesut Uçakan’ın gençliğinden bu yana kaleme aldığı şiirleri, sonraki yıllarda yazdığı şiirlerle harmanlayarak ‘Sıkı Tut Ellerimi’ adıyla yeniden basacak.

‘MESUT UÇAKAN KİTAPLIĞI’ OLUŞTURUYORUZ

Daha önce yönetmenin 23 yaşındayken kaleme aldığı Türk Sineması’nda İdeoloji isimli kitabı, 33 yıl aradan sonra yeniden basarak sinema dünyasına kazandırdıklarını söyleyen Sepya Yayıncılık editörü Suat Köçer, bu kez yönetmenin şiirlerini kitaplaştırmak için çalışma başlattıklarını söyledi. Şiirlerin bir bölümünün daha önce 90’lı yılların başında kitaplaştırıldığını hatırlatan Köçer, hazırlayacakları yeni kitapta, bu şiirlerin yanı sıra, yönetmenin sonraki yıllarda kaleme aldığı çok sayıda şiirin de yer alacağını söyledi. Köçer, Mesut Uçakan’ın daha önce basılmış olup çeşitli nedenlerle kitlelere ulaşamayan eserlerinin yanı sıra, yönetmene ait yayımlanmamış çalışmaları da kitaplaştırarak ‘Mesut Uçakan Kitaplığı’ oluşturacaklarını ifade etti.

Yayınevi, Uçakan’ın şiirlerinden oluşan ‘Sıkı Tut Ellerimi’ isimli kitabı Şubat ayı sonunda piyasaya sunmayı hedefliyor.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aramızda Casus Var / Burn After Reading (2008) Kimsesiz Çocuk – Remi Nobody’s Boy (2019) Renksiz Rüya - Hewno Bêreng (2018) Felak (2017) Hotel Mumbai (2019) Yargıç - The Judge (2014)

Leave a comment