Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Argo filminin setini ziyaret etti, yönetmen koltuğuna oturdu, çekimleri izledi…

Türkiye’deki yapımcılığını Az Celtic Films’in üstlendiği, ünlü aktör Ben Affleck’in başrolünde oynadığı ARGO filminin çekimleri Fatih’te yapılıyor.
Tarihi Yarımada Fatih, tarihi eserleri, sokakları, eski evleri, yapıları ve geçmişin seslerini fısıldayan havasıyla film setleri için aranılan bir ortam.
Türk dizilerinin ve sinema yapımlarının büyük bir bölümünün çekildiği Fatih’e şimdi de Hollywood göz dikti. Şu anda birer Hollywood yapımı olan Argo ve Taken 2 filmlerinin çekimleri bu bölgede yapılıyor.
Yapımcılar genellikle Fener-Balat, Sultanahmet-Ayasofya, Süleymaniye, Kapalıçarşı, Zeyrek ve Eminönü gibi tarihi dokunun yoğun olduğu bölgelerde çekim yapmak istiyorlar.
Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Türk yapımlarına olduğu gibi yabancı yapımlara da büyük destek oluyor. Başkan Demir’in desteğine minnettar kalan ve teşekkür etmek isteyen ARGO ekibi, Başkan Demir’i film setine davet etti.
Aşır Efendi Caddesi Keskin Han’daki seti ziyaret eden Başkan Demir’i kapıda karşılayan oyuncu ve yönetmen Ben Affleck, Demir’e teşekkür etti. Affleck ve yanındakiler Başkan Demir’e seti gezdirerek, yönetmen koltuğunda çekimleri izlemesini istedi.
Başkan Demir, yönetmen koltuğunda, monitörlerin başında kısa bir sahnenin çekimlerini izledi.
Sinema ve film yapımcılığının görünenin aksine ne kadar zor ve titizlikle çalışılması gereken bir iş olduğuna bir kez daha şahit olduklarını söyleyen Demir, bu vesileyle tüm sinema çalışanlarına kolaylıklar ve başarılar diledi.

Hoolywood burada, Los Angeles’ta kimse kalmadı

Başkan Demir’e İstanbul’u çok beğendiklerini ve burada çalışmaktan büyük mutluluk duyduklarını anlatan Inception, Shutter Island gibi filmlerin ünlü yapımcısı Chris Brigham, Şu anda tüm Hollywood burada, Los Angeles’ta kimse kalmadı, dedi.
Bundan sonra İstanbul’da daha çok çalışmak istediklerini de söyleyen Ben Affleck, Başkan’ı kapıya kadar uğurlayarak vedalaştı.

Az Celtic Films yapımcısı Zeynep Santiroglu filmle ilgili olarak verdiği bilgide, ‘’Argo ülkemize gelmiş ilk gerçek Hollywood projesidir. Çekimler için 4 ülke arasından Türkiye seçildi. Projede  Fatih Belediye’si filmimize büyük destek veriyor. Geçen sene çıkarılan yabancı filmlerin faydalandığı KDV iadesi kanununun yabancı film çekimlerinin Türkiye’ye gelmesinde büyük rolü var. Umudumuz, Argo gibi daha birçok projenin ülkemizdeki mekan zenginliğini de göz önünde bulundurarak buraya gelmesi.’dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Gençlik Başımda Duman - Heartstone (2017) Hannâs: Karanlıkta Saklanan (2015) Bulanık Sular - DeUsynlige - Troubled Water (2010) Megan (2023) Mavi En Sıcak Renktir - La Vie d’Adèle – Blue is the Warmest Color (2013) Diana (2013)

Leave a comment