Yapımcılığı senaristliğini ve Yönetmenliği İsmail Güneş tarafından yapılacak olan ve çekimlerine şubat ayında Antalya da başlanacak Ateşin Düştüğü Yer isimli sinema filmi için aranan 17 yaşındaki ‘Ayşe’ karekterini canlandıracak bayan oyuncu bir türlü bulunamıyor.

Yaptığı filmler ile adından sıkça söz ettiren İsmail Güneş çok konuşulacak bir sinema filmine imza atmak için kolları sıvadı. Başrollerinde Avrupa Yakasından tanıdığımız Levent Üzümcü’nün yanı sıra Yeşim Ceren Bozoğlu,Elif Tayhan ve iki alman oyuncu da netleşen isimler arasın da. Filmin Yapımcısı Senaristi ve Yönetmeni İsmail Güneş’i kara kara düşünderen ise 16-17 yaşlarındaki Ayşe karekterini canlandıracak olan ve Levent Üzümcünün kızını oynayacak oyuncu. Güneş , ”Uzun süredir aradığım 17 yaşındaki karekteri bulamadım. kafamdaki oyuncuyu bir reklam filminde gördüm fakat sırp çıktı. ulaşmak için çok uğraştık ama sonuç alamadık. Aradığım oyuncu tanınmış olmamalı. Fİlmi izlemeye gelen kişiler baktığın da dokunmaya kıyamayacakları, biraz sonra ağlayacakmış gibi gözüken birini görmeliler.Halkın filmi izlediğin de sahip çıkacağı bir oyuncu olmalı. Herkesin kızı gibi olacak bir oyuncu arıyorum. Özgü Namal gibi bir yüz olmalı fakat sektörümüz oyuncu bulamadığı için o ve benzeri bayan oyunculara yoğunlaşıyor. Alternatif yeni yüzler olması gerek sinema sektöründe.”dedi

GÜNEŞ ; ”FİLM SEKTÖRÜ FENERBAHÇE GİBİ”

Yönetmen İsmail Güneş film sektörü ile alakalı da çok tartışılacak konulara değinerek sözlerine şöyle devam etti,”Sektörümüz yeni oyuncular bulmak yerine her proje de aynı oyuncuları kullanıyor. Tanınmış bilinmiş olması herzaman avantajmış zennediyorlar. Bu olay aynı fenerbahçenin yeni futbolcular bulmak yerine yurt dışından yada tanınmış futbolcuları kendilerine dahil edip işleri bittiğin de de yollamasına benziyor. Türk sineması oyuncu pörtföyü açısından zor durumdadır. Yurt dışında birçok yaşlı oyuncu el üstünde tutulup hala başrol oynatılırken bizde işi bitmiş iş yapamaz durumda bırakılıyorlar. Kışın film yapmak neredeyse imkansız hale getirildi. Herkes günü kurtarmak peşinde filmi taşıyacak ana karekterler ile çalışmak için yazı beklemek gerekiyor. Şuan tv de yayınlanan dizilerdeki oyuncular da star özelliği yok, çünkü halk tarafından dizideki kahraman olarak biliniyorlar.”

OYUNCULUK EĞİTİMİ ŞART

“Ateşin Düştüğü Yer” sinema filmi için tanınmış oyuncu aramadığını belirten Güneş , ”Aradığımız kişi oyuncu değil fakat aradığımız kriterlere uygun olursa oyunculuk eğitim de aldıracağız. Filmi Antalyanın yüksek kar yağışı olan yerlerin de çekmeyi düşünüyorum. Fakat Antalya da aradığım kar’ı bulamazsam Sarıkamışta çekeceğim filmi. ”

OYUNCU İNTERNET MAİL YOLU İLE BULUNACAK

Yönetmen ismail Güneş oyunculuk yapan yada yapacağına inanan kişilerin atesindustuguyer@gmail.com adresine bilgileri ile bir boy bir vesikalık fotograflarını
yollamalarını da belirterek , Gelecek fotograflar arasın da kafam daki oyuncuyu bulursam irtibata geçip film de yer vereceğim ” şeklinde konuştu

FİLME ESİN KAYNAĞI OLAN HABER

Müslüm Çam eşi Fatma ve dördü kız beş çocuğuyla Antalya’nın Solak köyüne yerleşmiş, derme çatma çadırda yaşamaya başlamıştı. Aile, tarlalarda çalışarak geçimini sağlıyordu. Çam’ların 17 yaşındaki kızı Ayşegül, 2003 Eylül ayında aniden rahatsızlandı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılan genç kızın, kalbinde kist olduğu belirlendi. Yeşil kartla ameliyat olan genç kızın tedavisi sırasında 3,5 aylık hamile olduğu da ortaya çıktı.Çam çifti, hamile kızlarının ‘infaz’ına kararı verdi. Baba Müslüm Çam “Konya’daki dayının yanına götüreceğim” dediği kızını yanına alarak 13 Eylül günü otomobille yola çıktı. Mola yerinde “Temik” adlı tarım ilacından pidenin üzerine döken Çam, daha sonra kızına ‘ölüm ikramı’nda bulundu. Öfkeli baba, dikiz aynasından arka koltukta oturan kızının ölüme gidişini izliyordu. Kızının başı öne düşünce aracı durdurup, cesedini yol kenarına bıraktı ve hızla uzaklaştı. Evlat katili Çam, olayın ardından köye dönüp hayatına devamm ederken, talihsiz kızın cesedi 26 Eylül 2003’te vatandaşların ihbarı üzerine Mersin’in Aydıncık ilçesi yakınlarında bulundu. Otopsi raporunda hamile olduğu ve bir süre önce kalp ameliyatı geçirdiği belirlendi. Taşıdığı ceninden DNA örneği alındıktan sonra Aydıncık’da kimsesizler mezarlığında toprağa verildi.Soruşturma derinleştirilince Çam ‘töre cinayeti’ni itiraf etti. Pişmanlık duymadığını belirten Çam ‘Olay bir daha başıma gelse yine aynı şeyi yaparım. Diğer kızım da aynı şeyi yapsa onu da öldürürüm. Namusumu temizledim’ dedi.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Lanetli Tapınak (2022) Sisters Biraderler - The Sisters Brothers (2019) Çöldeki İzler - Tracks (2014) Labirent: Alev Deneyleri - Maze Runner: The Scorch Trials (2015) İçimdeki Kahraman (2022) Cüceler Devlere Karşı: Gizli Oda / Gnomes and Trolls: The Secret Chamber (2009)

Leave a comment