Turkcell’in ana sponsorluğunda ve Beyoğlu Belediyesi ile Türkiye Sinema ve Audiovisuel Kültür Vakfı (TÜRSAK) işbirliğiyle bu yıl 2.düzenlenen ‘Yeşilçam Ödülleri’ önceki akşam Lütfi Kırdar Kongre Merkezinde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerini buldu. T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayelerinde İstanbul Avrupa Kültür Başkenti 2010 çerçevesinde de desteklenen Türkiye’nin en geniş katılımlı ödülleri olan “Yeşilçam Ödülleri”ni sinema sanatçısı Halit Ergenç sundu.
Digitürk’ün sponsorluğunda Türkmax ekranlarından canlı olarak yayınlanan Yeşilçam Ödülleri töreninde ödüller, yine Türkiye’nin Yıldızları tarafından verildi. Hülya Koçyiğit, Perihan Savaş, İzzet Günay, Göksel Arsoy, Ekrem Bora, Selda Alkor, Nebahat Çehre gibi Yeşilçam’ın duayenlerine Cem Yılmaz, Meltem Cumbul, Cansu Dere, Ceyda Düvenci, Fadik Sevin Atasoy, Şebnem Dönmez, Levent Üzümcü, Güven Kıraç gibi genç sinema oyuncuları da katıldı.
ENBE Orkestrası ve Behzat Gerçeker’in Yeşilçam Ödülleri için özel olarak hazırladıkları, Yeşilçam filmlerinin unutulmaz melodilerinden ve En İyi Müzik kategorisi adayı eserlerden oluşan büyülü bir repertuarla verdikleri konser Lütfi Kırdar Kongre Merkezi salonunu  dolduran davetliler tarafından ayakta alkışlandı.

Ünlü Modacılar Yeşilçam Adaylarını Giydirdi
Jüri sistemi olarak Oscar Ödülleri felsefesinden yola çıkan Yeşilçam Ödül töreninde adaylar, Alem Dergisi’nin organizasyonuyla ünlü modacıların kendileri için özel olarak tasarladığı kıyafetleri giydiler. Türkiye’nin sinema ödülleri olarak ön plana çıkan Yeşilçam Ödülleri’nde bu yıl adaylar şıklıklarıyla da göz kamaştırdı.
En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu adaylarının kıyafetlerini, Dilek Hanif, Elif Cığızoğlu, Özlem Süer, Cengiz Abazoğlu, Hakan Yıldırım ve Özgür Masur gibi ünlü modacılar tasarladı. Törende Hatice Aslan Özgür Masur, Melis Birkan Hakan Yıldırım, Özgü Namal Cengiz Abazoğlu, Yıldız Kültür Elif Çigizoğlu ve Demet Akbağ Dilek Hanif imzası taşıyan tasarımlarla davetlilerin beğenisini kazandılar.
Sinema ile özdeşleşmiş olan Beyoğlu’nda, doğup gelişmesine Beyoğlu Belediye Başkanı Ahmet Misbah Demircan’ın öncülük ederek desteklediği Yeşilçam Ödülleri’nin özel kategorisini oluşturan Turkcell İlk Film Ödülü sahibi de 30.000 TL lik para ödülü kazandı.

Jüri daha da genişledi: Turkcell’liler de oy kullandı…

Geçtiğimiz yıldan farklı olarak bu yıl sadece “Turkcell İlk Film Ödülü” kategorisi için SMS ile gerçekleşen oylama da, oylama sürecine dahil edildi.

Yeşilçam Ödülleri:

En İyi Film
Üç Maymun

En İyi Yönetmen
Yönetmen                  Film
Nuri Bilge Ceylan     Üç Maymun

En İyi Kadın Oyuncu
Kadın Oyuncu     Film
Hatice Aslan        Üç Maymun

En İyi Erkek Oyuncu
Erkek Oyuncu     Film
Onur Saylak         Sonbahar

En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu
Yardımcı Kadın Oyuncu     Film
Yıldız Kültür                            Issız Adam

En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu
Yardımcı Erkek Oyuncu     Film
Altan Erkekli                           O… Çocukları

En İyi Senaryo
Senaryo                                                                             Film
Ebru Ceylan, Ercan Kesal, Nuri Bilge Ceylan     Üç Maymun

En İyi Müzik

Müzik                                                                                 Film
Cenk Erdoğan, Bora Ebeoğlu, Cengiz Onural     Issız Adam

En İyi Görüntü Yönetmeni
Görüntü Yönetmeni     Film
Gökhan Tiryaki               Üç Maymun

DIGITURK Genç Yetenek Ödülü
Film                    Oyuncu
Üç Maymun     Ahmet Rıfat Şungar

TURKCELL İlk Film Ödülü
Film
Sonbahar

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (13. hafta):
Arap Kadri ve Tarzan (2024) Sahipsiz - Surrogate (2024) Cin Günü (2024) Riki Rhino: Kahraman Kanatlar - Riki Rhino The Bird Kingdom (2024) Lassie: Yepyeni Bir Macera - Lassie: A New Adventure (2024) Oldboy (2024) Winnie The Pooh: Kan ve Bal II - Winnie The Pooh: Blood and Honey II (2024) Güneşi Söndürmem Gerek (2024) Hayalet Avcıları: Ürperti - Ghostbusters: Frozen Empire (2024)
Arşivden Seçkiler:
Kör Noktada - In the Blind Spot (2024) Çıngırak (2022) Uyarısız Şiddet: ATM - ATM (2012) Şeytani - Demonic (2022) Aziz Ayşe (2013) Senden Başka - Anyone But You (2024)

Leave a comment