“Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” gecelerinin bir yenisinde sanatseverleri müzik dolu bir etkinlik bekliyor

Yeşilçam’da inleyen nağmeler

Etkinlik: USTALARA SAYGI “Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” toplantısı – Yeşilçam’da
Beşiktaş Belediyesi tarafından “Ustalara Saygı” toplantılarına paralel olarak düzenlenen “Arşivlik Muhabbetler – Yeşilçam’ı Yaratanlara Saygı” gecelerinde
bu hafta sanatseverleri müzik dolu bir etkinlik bekliyor.
Faruk Şüyün tarafından hazırlanan “Yeşilçam’da İnleyen Nağmeler” başlıklı etkinlikte sinemamızda kullanılan müzikler ve başlıbaşına bir tür olan müzikli yapımlar-müzisyen filmleri ele alınıyor. Yeşilçam’ın ünlü şarkılarından seçmelerin canlı yorumlanacağı etkinlik, Ortaköy Kültür Merkezi’nde 14 Aralık Pazartesi akşamı saat 20.00’den itibaren takip edilebiliyor.
Müzikal filmlerin sayısı çok olmasa da Yeşilçam, müziğin en çok kullanıldığı ülke sinemaları içerisinde sayılıyor. Yeşilçam’da; dönemin ünlü oyuncularının ses sanatçılarını canlandırdığı melodramlardan zirvedeki yorumcuların sık sık sevilen şarkılarını seslendirdikleri filmlere uzanan geniş bir alan var. Senaryoları ünlü şarkıların sözlerinden yola çıkılarak yazılan filmlerin sayısı da hiç az değil. “Yeşilçam’da İnleyen Nağmeler” etkinliğinde sinemamızın bu ‘çok sesli’ özelliği dönemin tanıkları tarafından ele alınıyor.
Etkinlikte Arda Uskan, Canan Perver Gürsu, Hayri Şahin, Temel Gürsu, Ümit Besen, Yahya Karadaş ve Yılmaz Atadeniz müzik ağırlıklı filmler odağında keyifli bir sohbet gerçekleştiriyorlar.
“Yeşilçam’da İnleyen Nağmeler” gecesi müzikli filmlerden seçme görüntülerin yanısıra klasikleşmiş Yeşilçam şarkılarının canlı yorumlarıyla da renkleniyor,
İnleyen Nağmeler
Düzenleyen: Beşiktaş Belediyesi
Tarih: 14 Aralık 2009 Pazartesi
Yer: Ortaköy Kültür Merkezi
Saat: 20.00

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
Hayallerimdeki Kadın - Manglehorn (2015) Havas İlm-i Cin (2023) Mahzen - The Hole (2011) Vortex (2022) Dali'yi Beklerken (2024) Lanetli Kardeş - Dark Sister (2020)

Leave a comment