YERÇEKİMİ
(GRAVITY)
11 Ekim 2013’te vizyona giriyor

‘Yerçekimi/Gravity’ Akademi Ödüllü® Sandra Bullock (The Blind Side,” “The Proposal”) ve George Clooney’nin (“Up in the Air,” “Syriana”) başrollerini paylaştığı, izleyicileri uzayın acımasız ve uçsuz bucaksız derinliklerine çeken bir gerilim filmi. Filmin yönetmenliğini Oscar® adayı Alfonso Cuarón (“Children of Men”) üstleniyor.

Filmde Bullock ilk uzay görevindeki zeki tıp mühendisi rolunü, George Clooney ise son görevine çıkan tecrübeli astronot Matt Kowalsky rolünü canlandırıyor. Önceleri son derece normal görünen görevde felaketin başgöstermesiyle uzay gemisi harap olmuş, Stone ve Kowalsky tamamen yanlız kalmışlardır.-birbirlerinden başka hiç bir dayanakları kalmayan ikili uzayın derinliklerinde kaybolmuşlardır. Derin sessizlik onlara Dünya ile bütün ilişkilerinin kesildiğini ve kurtulma şanslarının kalmadığını söylerken, korkuları paniğe dönüşürken her nefes alışları çok az kalan oksijenlerini tüketmektedir. Eve dönmenin tek yolu belki de uzayın daha da derinliklerine inmektir.

‘Yerçekimi/Gravity’ Alfonso Cuarón & Jonás Cuarón tarafından yazıldı. Filmin yapımcıları Alfonso Cuarón ve David Heyman. ( “Harry Potter” serisi) Yönetici Yapımcılar; Chris deFaria, Nikki Penny ve Stephen Jones.

Sahne arkasında bir çok defa Oscar’a aday olmuş görüntü yönetmeni Emmanuel Lubezki (“Children of Men,” “The New World”), yapım tasarımcısı Andy Nicholson ( “Alice in Wonderland” filminin sanat yönetimi süpervizörü), editör Mark Sanger (VFX editör “Alice in Wonderland”) ve kostüm tasarımcısı Jany Temime ( “Harry Potter” serisi) yer alıyor. Efektler Oscar adayı görüntü efektleri süpervizörü Timothy Webber (“The Dark Knight”) ve Oscar Ödüllü özel efekt yöneticisi Neil Corbould’a (“Gladiator”) ait. ”

Yerçekimi/Gravity” in tamamı Londra’daki Shepperton Stüdyolarında çekildi. 4 Ekim 2013’ten itibaren vizyona girmesi planlanan ”Yerçekimi/Gravity” filminin dağıtımı bir Warner Bros Entertainment şirketi olan Warner Bros Pictures tarafından tüm dünyada 3D ve 2D olarak yapılacak.

Gösterim Tarihi: 11 Ekim 2013
Dağıtım: Warner Bros.
Web Sitesi: www.gravity-movie.net

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (16. hafta):
Nûfer (2024) Çılgın Yolculuk - Lahazat Lazeeza (2024) Kimsesiz (2024) Bulanık (2024) Robot Düşleri - Robot Dreams (2024) Meraklı Kedinin 10 Yaşamı - 10 Lives (2024) Aşk Filmi (2024) Arap Kadri (2024) Dali'yi Beklerken (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1 (2024) Demon Slayer - To the Hashira Training (2024) Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 2 - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2 (2024) Tutsak Abigail - Abigail (2024) İç Savaş - Civil War (2024)
Arşivden Seçkiler:
Mustang (2015) Adam - Yarım Kalan Hayat (2021) Timothy Green'in Sıradışı Yaşamı - The Odd Life Of Timothy Green (2013) Bak Şu Leyleğe 2: Zümrüt Taşının Peşinde - Richard the Stork 2: The Mystery of the Great Jewel (2023) Spark: Bir Uzay Macerası - Spark: A Space Tail (2017) Başka Söze Gerek Yok - Enough Said (2013)

Leave a comment