YILBAŞINDA KENDİNİZE ve SEVDİKLERİNİZE
KİTAP HEDİYE EDİN;
FARKLI DÜNYALARIN KAPILARINI ARALAYIN!

UNUTULMAZ TÜRK EDEBİYATI KLASİKLERİ
Türk Edebiyatı’nın iki büyük isminin; ilhamını sokaktan alan usta kalem Hüseyin Rahmi Gürpınar ve en kusursuz nesirlerin ustası Halid Ziya Uşaklıgil’in yüzyıl öncesinde kaleme aldığı unutulmaz eserler, günümüz Türkçesi ve yeni kapak tasarımlarıyla İnkılâp Kitabevi tarafından yeniden okurlarla buluşturuluyor. Sivri dili başına birçok kez bela olsa da yazmaktan hiç vazgeçmeyen Gürpınar, güncelliğini koruyan konuları işlediği Şık, Gönül Ticareti, Melek Sanmıştım Şeytanı ve Şıpsevdi adlı kitaplarıyla bugün hâlâ karanlığa ışık tutuyor. Eserlerinde insan ruhunun en karanlık dehlizlerine inen, insan psikolojisini derinlemesine tahlil eden usta kalem Uşaklıgil’in Ferdi ve Şürekâsı ile Aşka Dair romanları ise bugün hâlâ okurları, bireyin iç dünyasına gerçekleştirecekleri eşsiz bir yolculuğa davet ediyor.

ALPER KUL’UN İLK ROMANI: DIŞARIDAKİLER
Oyunculuğu ve senaristliğiyle tanınan Alper Kul, sevenlerinin karşısına bu defa yazar kimliğiyle çıkıyor. Kul, çocukluk düşlerinden yola çıkarak yazdığı ilk romanı Dışarıdakiler ile herkesi günlük telaşları ve hesapları sorgulamaya çağırıyor. Alper Kul ilk romanı Dışarıdakiler; hayatı gündelik ilişkiler ve sosyal etiketler üzerinden yaşamaya itildiğimiz tüketim odaklı bu düzende, alternatif bir yaşamın kapılarını aralıyor: İnsani ilişkilerin çıkar ilişkilerine indirgenmediği, her emeğin kıymetinin bilindiği bir yaşam…

ZEYNEP TURAN 2021 VAR OLMAK ile YENİ YILA IŞIK TUTUYOR
Uzman astrolog Zeynep Turan’ın, 2021’e dair öngörülerini yazdığı 2021 Var Olmak adlı kitabı, tüm dünyanın umutla beklediği yeni yıla adeta ışık tutuyor. 2021 yılının ruhunda “var olma” sanatını öğretmek olduğunu söyleyen Turan kitabında, var olma mücadelesi verecek ve varlığını kanıtlayacak burçları anlatırken tüm dünyayı kapsayan öngörülerini okurlarla paylaşıyor.

ZÜLFÜ LİVANELİ’NİN KALEMİNDEN…
Eserleri 40 dilde yayınlanan ve uluslararası pek çok ödüle layık görülen usta edebiyatçı Zülfü Livaneli’nin her biri bir klasik niteliğindeki eserleri, İnkılâp Kitabevi tarafından yeniden basılıyor. Livaneli imzalı Konstantiniyye Oteli, Mutluluk, Son Ada, Son Ada’nın Çocukları ve Sevdalım Hayat adlı kitapları gözden geçirilmiş yeni baskıları ve yeni kapaklarıyla okurları bekliyor.

BUĞRA GÜLSOY’DAN İKİ SÜRÜKLEYİCİ ROMAN
Sevilen oyuncu, tiyatro yazarı, senarist ve yönetmen Buğra Gülsoy’un Birinci Kıyamet ve İkinci Kıyamet adlı romanları İnkılâp Kitabevi etiketiyle okurlarla buluşuyor. Kaçak bir yolcunun gerçek hikâyesini anlatan Birinci Kıyamet, Türkiye’de pek bilinmeyen ama 1900’lerde, dönemini etkileyen Sabri Mahir’in izini sürüyor. Gülsoy’un, Türkiye ve dünyayı etkileyen Sabri Mahir’in gerçek hayat hikâyesinden esinlenerek yazdığı roman, 1900’lü yılların ilk çeyreğini içine alan, aşkın ve savaşın tanıklığında geçen insan hikâyelerine odaklanıyor. İkinci Kıyamet ise Türkiye’den gitmek zorunda kalan ve tüm dünyanın kıyısında aç, sefil dolaşan boksör Sabri Mahir’in hiç bilinmeyen hikâyesinin detaylarını duygu yüklü bir dille anlatıyor.

PSİKİYATRİST YANKI YAZGAN’DAN KORKU SAL CESUR DESİNLER
Prof. Dr. Yankı Yazgan, son on yıl içinde yazdığı yazıları İnkılâp Kitabevi’nden çıkan Korku Sal Cesur Desinler adlı kitabında bir araya getiriyor. Yazgan kitabında, kaygılarımızdan eşitsizliğe, zorunlu göçlerden zorbalığa, korkulardan cesarete, savaşlardan barışa pek çok konuyu psikoloji ve beynin temel ilkeleriyle harmanlıyor ve insanın günlük hayatına dokunuyor. Korku Sal Cesur Desinler, insanı ve hayatı anlamak adına, bugünden geçmişe uzanan uzun yolculukta okuyanların kalbine dokunuyor.

BEYHAN BUDAK ile RUHUN DERİNLİKLERİNE YOLCULUK: SENİN SUÇUN DEĞİL
Uzman Klinik Psikolog Beyhan Budak, Senin Suçun Değil adlı kitabıyla okurları kendi geçmişlerine doğru, içlerindeki çocuğun yaralarını sarmayı amaçlayan anlamlı bir yolculuğa çıkarıyor. Biriktirdiği yüzlerce hayatla bir kez daha okurun ruhuna dokunan Budak, bugün var olan problemlerimizin temelinde, geçmişte açılan yaraların olabileceğini çarpıcı bir dille anlatıyor. Senin Suçun Değil, çocukken alınması gereken sevgi, saygı ve güvenin alınamadığında neler olduğunu; zehirli anne-baba davranışlarının nasıl yıkıma yol açtığını; bazen önemsiz görünen küçük bir travmanın uzun vadeli etkilerinin ne kadar büyük olabildiğini gözler önüne seriyor.

METİN UCA, TANRI VERMİŞ PIRASA HİÇ YENİR Mİ YARASA? ile GÜLDÜRÜYOR
Televizyon ve edebiyat dünyasının sevilen ismi Metin Uca, Tanrı Vermiş Pırasa, Hiç Yenir Mi Yarasa? adlı kitabında tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs günlerini ve Türkiye’nin koronavirüs öykülerini, şahsına münhasır muzip ve eleştirel üslubuyla anlatıyor. Uca değişen hayatlarımız, alışkanlıklarımız ve bunların nedenleri konusunda inanılmaz komplo iddialarını ve cevap sanılan cevapları, yani koronavirüsün Türkiye yolculuğunu anlatıyor. Tanrı Vermiş Pırasa, Hiç Yenir Mi Yarasa? aynı zamanda, Türkiye’deki sağlık sistemine ve kriz yönetimine dair de bir hasar tespit raporu niteliğinde.

BİR MINDFULNESS YOLCULUĞU: EN UZUN YOLLAR TEK ADIMLA BAŞLAR
Bahçeşehir Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bilge Uzun’un, ‘mindfulness’ öğretisini anlattığı kitabı Mindfulness/Fark’ANDA’lık – En Uzun Yollar Tek Adımla Başlar okurlarına, her bir anı dolu dolu duyumsayacakları yepyeni bir hayat vadediyor. Kitabında, modern hayatın karmaşasında sürekli bir yerlerde takılı kalan zihnimizi ‘şu an’a döndürmeyi amaçlayan ‘mindfullness’ kavramını samimi bir dille ele alan Uzun, kökenleri Buda ve Mevlana’ya kadar uzanan bu eşsiz öğretiyi kendi hayatından örneklerle harmanlıyor.

İnkılâp Kitabevi etiketli tüm kitaplar raflarda, inkilap.com, dr.com.tr ve kitapyurdu.com adreslerinde!

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (17. hafta):
Zah-Har 'Cin Ahalisi' (2024) Oyun Gecesi - Katala (2024) Arınma - Immaculate (2024) Küçük Don Kişot'un Maceraları - Giants of la Mancha (2024) Boy Kills World (2024) Cadı (2024) Rekabet - Challengers (2024) Siyah Çay - Black Tea (2024) Dublör Filmi (2024)
Arşivden Seçkiler:
While We´re Young (2015) BOB MARLEY: BİR AŞK - BOB MARLEY: ONE LOVE (2024) ANKA (2022) Haile: Bir Aile Kabusu (2023) Ölümcül Çarpışma - Hidden Strike (2023) Turbo (2013)