Eğlenceli Bilgiler
•    Colin Firth (Fred) dışında, Fionnula Flanagan (Bayan Dilber), Leslie Manville (Bayan Cratchit) ve Leslie Zemeckis (Fred’in karısı), herkes birçok rol üstlendi.
Jim Carrey:  7 rol birden üstlendi.
Yaşlı Scrooge ve genç versiyonları
Geçmiş Noel Hayaleti
Şimdiki Moel Hayaleti
Gelecek Noel Hayaleti
Gary Oldman:  3 rol birden üstlendi.
Bob Cratchit
Marley’nin Hayaleti
Küçük Tim
Bob Hoskins: 2 rol birden üstlendi
Yaşlı Fezziwig
Yaşlı Joe
Robin Wright Penn: 2 rol birden üstlendi.
Belle
Fan
•    Bu karakterler için Jim Carrey farklı aksanlar kullandı.
Çocuk, ergen, delikanlı Scrooge için rahat ve kararsız başlıyor, yaşlandıkça kibirli ve kararlı hale geliyor.
Yaşlı Scrooge – Kraliçe’nin İngilizcesi, orta tonda
Geçmiş Noel Hayaleti – İrlanda aksanı, çok hafif bir tonda
Şimdiki Noel Hayaleti – Yorkshire aksanı, sert ve güvenli işçi sınıfı sesi, boğuk bir ses perdesinde
Gelecek Noel Hayaleti – konuşmuyor
Bob Hoskins kaba bir aksan kullandı.
Gary Oldman da aksan kullandı:
Bob Cratchit için kendi aksanına çok yakın olan “Londra” aksanını kullandı
Küçük Tim için daha hafif bir ton ve daha yüksek bir ses kullandı
Marley için Kraliçe’nin İngilizcesini kullandı
•    Oyunculardan Cary Elwes, Scrooge karakterini oluştururken esinlenilen adamın akrabasıydı. Elwes şöyle dedi: “John Megid Elwes atalarımdan biri ve meşhur bir cimriydi. “Dayısı Sir Harvey Elwes’ten yararlanabilmek için adını Megid’den Elwes’e çeviren bir politikacıydı. Dayısının mirasçısı olmadan öleceğini biliyordu ve dayısının tonlarca parası vardı. Yaptığı işe yaradı da. Bay Harvey Elwes’in tüm  mülkünü almayı başardı ve İngiliz tarihindeki en ünlü cimrilerden biri olma yolunda ilerledi. Kıyafetlerini hiç değiştirmemesiyle tanınırdı.”
•    Gary Oldman Küçük Tim’i canlandırdığında, üstünde yürüdüğü zemini alçalttılar böylece bir çocuk gibi daha kısa görünebilecekti.
•    Jim Carrey dublör koordinatörü Garrett Warren’la çalıştı ve birçok tehlikeli sahnede kendi oynadı; sanal çatılardan kayıp düşmek, sanal bacaların üzerinden geçmek, çatıdaki sanal buzların üstünde kaymak ve sanal merdivenlerden düşmek gibi. Hayalet rollerinden biri için Carrey uçmak için donatılmıştı.
•    7-16 yaş aralığında altı genç oyuncu vardı. Bu altı oyuncu birlikte toplamda 24 rolü canlandırdılar.
•    Dansçılar beş hafta prova yaptılar ve ilk hafta onlara 26 dansçıdan oluşan tam bir grup eşlik etti ve daha sonra dört hafta boyunca 14 dansçıdan oluşan bir “film” topluluğu eşlik etti.
•    Kostüm tasarımcısı yoktu. Viktorya dönemine ait antika kostümler İngiltere’den getirtirilerek mankenlere giydirildi ve bunlar hazırlık ve prodüksiyon dönemi boyunca konferans salonunda muhafaza edildiler. Bunları kostüm tasarımı için referans alarak esinlendiler ve film yapımcıları, başlarında yapım tasarımcısı Doug Chiang olduğu halde kostümleri bilgisayarda yarattılar.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (18. hafta):
Umudunu Kaybetme - The Old Oak (2024) Grabuna (2024) Üç Günlük Dünya (2024) SOBE: Sakallı Bebek (2024) Hanna ve Minik Canavarlar - Hanna And The Monsters (2024) Çocuk Kalbi (2024) Tarot - Horrorscope (2024) Tereddüt Çizgisi (2024) Bakkal Amca: Mahmut Tuncer (2024) Sinemada İtiraz Ediyorum (2024) Şahsi Meselemiz Merkez Üssü Hatay (2024) Küçük Prens Karlar Ülkesi - The Swiss Adventure (2024) Back to Black (2024)
Arşivden Seçkiler:
Aşka Ruhunu Kat - Soul Kitchen (2009) Kingsman: Altın Çember - Kingsman: The Golden Circle (2017) Kripto Vurgun - Crypto (2019) Vahşetin Çağrısı - Call of The Wild (2020) Hopper ve Çılgın Çetesi: Büyük Macera - Chickenhare and the Hamster of Darkness (2022) Zoraki Misafir (2021)

Leave a comment