Onları dinlemeden
yeni yılınız iyi geçmeyecek.

Şef, solist: Russell McGregor (Keman)
Program: “Strauss Ailesi”
Johann Strauss Ensemble, dünyanın pek çok ülkesinde, Viyana Filarmoni ile ünlenen ve tüm dünyaya yayılan Yeni Yıl Konserleri (Neujahrskonzert) veriyor.
2007 yılından bu yana Cemal Reşit Rey Yılbaşı Konserleri’nin daimi ismi olan Johann Strauss Ensemble, bu yıl da yeni yılı İstanbullularla beraber karşılayacak. Hayranlarının “onları dinlemezsem yeni yılım iyi geçmeyecek diye korkuyorum” diyerek, konserlerini heyecanla bekledikleri topluluk, 26 Aralık Cumartesi akşamı Cemal Reşit Rey (CRR)’de sahne alacak.
Konser, Strauss Ailesi’nin besteleri, Johann Strauss Ensemble’ın yorumu, topluluğun şefi ve aynı zamanda başkemancısı olan Russell McGregor’ın anlatımı ve mimikleri ve elbette yeni bir yıla girecek olan dinleyicinin heyecanı ile daha da coşkulu ve keyifli geçecek.
Strauss Ailesi’nin sihirli müziği ile büyüleneceğiniz, tadı damağınızda kalacak bu konserin bilet fiyatları 51 ve 42 TL. Biletler CRR Konser Salonu Gişesi ve Biletix’te!
Russell McGregor
Russell McGregor Oxford, İngiltere’de doğdu, Melbourne, Avustralya’da büyüdü; 7 yaşında keman çalmaya başlayan McGregor, 1982 yılında Victorian College of Arts’ın Müzik Bölümü’nden mezun oldu. 1992 yılında Wiener Concertverein, Camerata Salzburg ve Viyana Oda Orkestrası’nda görev alan McGregor 1994 – 1996 yılları arasında ise Viyana Oda Operası’nda konser maysteriliği, Schönbrunn Palace Orkestrası’nda konser maysterliği ve şeflik yaptı. Geniş bir oda müziği kariyerine sahip olan sanatçı; Bulgaristan, Endonezya, Kanada, Japonya, İngiltere ve İtalya’da sanatını icra etti.

Oldukça başarılı bir lider olan Russell McGregor, Johann Strauss Ensemble ile mükemmel bir uyum içinde çalışmakta ve dünyanın her yerinde konserler vermektedir. Sanatçı sadece kemandaki virtüözlüğüyle etkilemekle kalmayıp, aynı zamanda Strauss ailesinin sihirli müziği yoluyla dinleyicileri, bir müzikal yolculuğa çıkararak büyülemektedir. Russell McGregor, Mozart’ın tarzından gelen kendisine özel Strauss yorumuyla Viyana’da en bilinen ve en ünlü sanatçıdır. Viyana’daki ünlü Musikverein’in Golden Hall’da da konserler veren Russell McGregor, ayrıca Luciano Pavarotti, Jose Carreras, Placido Domingo, Dame Kiri Tekanawa ve Ildiko Raimondi ile de birlikte sahne aldı. McGregor’ın 2002 yılında Sidney’deki ünlü opera binasında verdiği Strauss konseri ve Güney Amerika’da stadyumda 15 – 20.000 çığlık atan hayranının karşısında verdiği konserler, sanatçının unutulmazları arasındadır. Ayrıca, kendi yaylı dörtlüsüyle İran’a düzenli olarak davet edilen Russell McGregor, Johann Strauss Ensemble ile konser vermeleri için İspanya, Macaristan, Çin ve Avustralya’dan büyük talep görmektedir. Sanatçı, konserleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “konserlerimde dinleyiciler daima eğlenecektir,” diye konuşmaktadır.
Johann Strauss Ensemble
Johann Strauss Topluluğu, 1985 yılında Bruckner Orchesters Linz’in müzisyenleri tarafından kuruldu.
Viyana Filarmoni Orkestrası’nın dünyaca tanınan “Neujahrskonzert” (Yeni Yıl Konseri) tarzındaki oldukça popüler konserlerinin yanısıra Strauss ailesinin ve diğer çağdaş bestecilerin eserlerine katkısı olan Domayer castıyla ve bir lider (Stehgeiger) ile yönetilen tipik Strauss tarzında çalmak da topluluğun kendi fikriydi.
Topluluğun repertuarında W.A.Mozart’ın, J. Haydn’ın (Katharinen Dansları), Beethoven’ın (Mödlinger ve 11 Viyana Dansı), F. Schubert’in (Eccosaisen), J. Lanner’in, Kemeter’in, Gebrüder Schramml’ın, J. Fucik’in, A. Dvorak’ın ve Ph. Fahrbach’ın yanısıra Strauss ailesinin tüm eserleri de yer alıyor.
Johann Strauss Topluluğu, Paris, Londra, Monako, Madrid, Roma, Brüksel, Berlin, Zürih, Hamburg, Salzburg, Viyana gibi Avrupa’nın müzik merkezlerinin yanısıra Japonya ve Rusya’da da sahne almakla birlikte, aralarında Monte Carlo Printemps des Arts, Viyana Klangbogen, Wiener Festwochen, Festival der Begegnung’un da bulunduğu çeşitli festivallerde de konserler verdi.
Albümleri ve TV konserleri, BRD, Japonya, Slovenya ve Avusturya’da yayınlandı. Topluluk özellikle “NACHBAR IN NOT”, (Eski Yugoslavya) “C F KINDER” ve “DR CHRISTIAN BARNARD STIFTUNG” gibi özel ve önemli angajmanlarda da yer aldı.

Strauss yılı olarak kabul edilen 1999’da topluluk, Londra, Tokyo, Viyana, Hollanda ve Belçika gibi yerlerde sahneye çıkarken Roland Neuwirth, (Friedenswalzer) Werner Steinmetz (Kurz und Bündig, Scherzett) Werner Pirchner (Hochzeitswalzer) ve Manfred Kammerhofer (Klangszenenwalzer) eserleriyle dinleyicilere yeni Viyana Müziği’ni milenyumun eşiğinde tanıtmak amacıyla “DU DONAU, DU …” gibi programları da çaldı.
Keman solo sanatçıları Joji Hattori, Aleksey Igudesman (Triology), Russel McGregor ve Alfred Pfleger gibi solistlerle ve Martin Sieghart, Christoph Campestrini, Werner Steinmetz gibi orkestra şefleriyle birlikte çalıştı. Mart 2000’de “DU DONAU DU” 4 CD olarak yayımlandı.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (20. hafta):
Yurt - Dormitory (2024) Alem-i Cin 5: Azap (2024) Tombul Mombul Takımı: Sırt Sırta - Combat Wombat: Back 2 Back (2024) Dünya Malı Eksi Bir (2024) Birader - Shaqow (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024) Yeter Artık (2024) Eclipse (2024) Becky'nin Gazabı - The Wrath of Becky (2024) Ziyaretçiler: Bölüm 1 - The Strangers: Chapter 1 (2024) Üç Silahşörler: D'Artagnan - The Three Musketeers: D'Artagnan (2024) Hayali Arkadaşlar - Imaginary Friend (2024)
Arşivden Seçkiler:
Korkunun Sesi - Echoes of Fear (2019) Brooklyn (2016) Muhbir - The Informer (2019) Pişiriciler (2021) Erkek Tarafı: Testosteron (2013) Liseli Polisler - 21 Jump Street (2012)

Leave a comment