Küçükçekmece Belediyesi, 2011-2012 kültür ve sanat sezonu 1 Ekim 2011 Cumartesi günü açılıyor. Genç yeteneklerle ustaları aynı sahnede buluşturacak “Gençler ve Ustalar” konseriyle başlayacak sezonda, Küçükçekmecelileri dopdolu bir kültür sanat programı bekliyor.
Her yıl yüzlerce kültür ve sanat etkinliğini sanatseverlerle buluşturan Küçükçekmece Belediyesi 2011-2012 yılı için dolu dolu bir program hazırladı. Yeni sezonun açılışında Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde saat 20.00’da bir konser düzenlenecek.
Sunuculuğunu ünlü tiyatrocu Kenan Işık’ın yapacağı programda; belediyenin kendi bünyesinde yetiştirdiği genç yetenekler ve müziğin ustaları ünlü perküsyonist Burhan Öçal, Cengiz Özkan, Cüneyt Türel, Sabri Tuluğ Tırpan, Cihat Aşkın ve orkestrası yer alacak.

3 KÜLTÜR MERKEZİ’NDE HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Hazırlıkları tamamlayan Küçükçekmece Belediyesi,geçen yıllarda olduğu gibi yine geniş bir yelpazede birbirinden seçkin yüzlerce programı sanatseverlerle buluşturacak. İlçede bulunan üç kültür ve sanat merkezi, Ekim ayından itibaren tiyatro, konser, söyleşi, sinema, gösteri ve festival gibi birçok etkinliğe ev sahipliği yapacak.
Sefaköy, Cennet ve Halkalı Kültür ve Sanat Merkezleri, bu ayda 17 tiyatro, 9 sinema, 3 konser, 4 sergi ve 17 söyleşi ile seyircisine merhaba diyecek. İstanbul Devlet ve Şehir Tiyatroları ile özel tiyatroları da yeni oyunlarını sahneleyecek. Alanında uzman isimlerin söyleşilerine devam edeceği Ekim ayında, öne çıkan etkinlikler ise şunlar:

Attilâ İLHAN Anma Programı
Türk şiirinin uzun soluklu şairi, roman ve öyküsünün toplumcu sesi, fikir hayatımızın yalnız şovalyesi…
Onun şiirleriyle sevdiğimize ilân-ı aşk ettik; onun romanlarıyla yakın tarihimizi derinlemesine öğrenip en saf aşkların tadına vardık; senaryosunu yazdığı filmleri izleyerek büyüttük içimizdeki sinema sevgisini ve onun fikirleriyle yeni ufuklar açtık düşünce dünyamıza…
Kısacası herkesin hayatına bir noktadan tesir edebilmeyi başaran Türk edebiyatının usta kalemi Attilâ İlhan’ı anıyoruz…

Attilâ İlhan’ı yıldızlara uğurlayışımızın altıncı yılı nedeniyle düzenlenen bu özel gecede yeğeni Kerem Alışık (oyuncu ve şair), kardeşi Çolpan İlhan (oyuncu), senarist-yönetmen Safa Önal başta olmak üzere ve daha birçok sanatçı, yazar, şair dostlarıyla beraber Attilâ İlhan’ın bilinmeyen yönlerini öğrenirken şairin dünyasında değerli sanatçıların şiir ve müzik ziyafeti eşliğinde kısa bir yolculuk yapacaksınız.

Nuri Bilge CEYLAN
Film Günleri
5-29 Ekim 2011
Türk sinemasının en başarılı yönetmenlerinden Nuri Bilge Ceylan, filmleriyle Küçükçekmece’ye konuk olacak. 5-29 Ekim 2011 tarihleri arasında başarılı yönetmenin Kasaba, Mayıs Sıkıntısı, Uzak ve Üç Maymun filmleri, konuk oyuncaların katılımı ve çeşitli söyleşilerle gösterime sunulacak.

( Klasik Müzik )
Florian KITT &
Aima Labra-Makk Konseri

Florian KITT (Viyolonsel) ve Aima Labra-Makk (Piyano) klasik müziğin çeşitli doruk noktalarını Cool-Jazz ile bağlayacak ve Benjamin BRITEN’den eserler sunacak olan iki sıradışı müzisyen.

Florian KITT çağdaş çello repertuarının en iyi temsilcilerinden sayılmaktadır. Viyana’daki müzik öğreniminden sonra Rudolf BUCHBINDER ile yapmış olduğu Duo programı ile Wiener KONZERTHAUS’ta sahne aldı. Avrupa, Kuzey ve Güney Amerika’da, Yakın Doğu ve Avustralya’da olmak üzere önemli orkestralarla solist olarak çaldı.
Viyana ve Graz’da müzik öğrenimi gören ve birçok ödül alan Aima Labra-Makk Graz Müzik Üniversitesi’nde eğitim vermektedir. Birçok büyük konser salonunda resitaller gerçekleştirmiş olan sanatçı 2001 yılından bu yana Amerika’da sık sık konserler vermektedir.

( Sergi )
Çağdaş Türk Resmi

Nevzat Ural Koleksiyonu

İşadamı Nevzat Ural, uzun yıllar sanat eseri koleksiyonerliğinde Türk Sanat Tarihinde önemli yer tutan sanatçıların eserlerini bir araya getirdi. Özellikle de 1950 sonrası sanatçıların eserlerinin buluştuğu koleksiyon, Türk Çağdaş Sanatının oluşum evrelerini örneklendirmesi açısından önemli bir ayrıntı niteliğinde. Baskı, boya, heykel gibi farklı disiplinlerden; aralarında Nasip İyem, Ferruh Başağa, Neş’e Erdok, Mehmet Güleryüz, Bedri Rahmi Eyüboğlu, Burhan Doğançay, Erol Akyavaş, Alaettin Aksoy, Komet, Kemal Önsoy, Mustafa Horosan gibi önemli sanatçıların da yer aldığı altmışın üzerinde sanatçının 99 eserinin sergileneceği Nevzat Ural koleksiyonu yakın sanat tarihini incelemek isteyenler için de önemli bir fırsat sunuyor.

Resimler:

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (15. hafta):
Nuh'un Gemisi -Noah's Ark (2024) Bodrum Seferi (2024) Omen: İlk Kehanet - The First Omen (2024) Vincent Ölmeli - Vincent Must Die (2024)
Arşivden Seçkiler:
Güzel ve Çirkin - Beauty and the Beast (2012) El Hass: Cinden Olan İnsandan Doğan (2022) MOONFALL (2022) Son Portre - Final Portrait (2017) Senden Önce Ben - Me Before You (2016)

Leave a comment