İthaki Yayınları’ndan
Yeni Bir Gerilim ve Cinayet Romanı
ÖLÜMÜN KİMYASI

Adli tıp uzmanı David Hunter kendisini mahvoluşun eşiğine getiren bir trajedinin üstüne eski hayatını terk edeli üç yıl olmuştur. Norfolk’un ücra bir köyünde doktor olarak çalışmakta ve geçmişini arkasında bıraktığına inanmaktadır…
Ama sonra Sally Palmer’ın cansız bedeninden geriye kalanlar bulunur.
Ceset vahşice kesilip biçilmiştir. Polis katili bulmak için Hunter’ın uzmanlığına ihtiyaç duymakta, o ise bu işe karışmamayı umutsuzca istemektedir. Sonra bir kadın daha ortadan kaybolur ve Hunter’a sığınaklık etmiş olan o birbirine bağlı toplum kocaman bir korku ve paranoya girdabında boğulur. Herkes herkesten şüphelenmektedir.

Bir anda, saklanacak hiçbir yer kalmaz… İthaki Yayınları tarafından yayımlanan ve Türk okurlarının da ilgisini çekecek David Hunter serisinin ilk kitabı olan Ölümün Kimyası sürükleyiciliği ve ilginç olay örgüsüyle dikkatleri üzerine çekiyor. Özgün konusu, CSI gibi dizilerin takipçileri ile gerilim ve cinayet romanlarına ilgi duyanları fazlasıyla tatmin edeceğe benziyor.
Simon Beckett’in üç kitaptan oluşan bu serisi özellikle İskandinav ülkeleri ve Almanya’da çok büyük başarı yakaladı. Serinin her kitabı, haftalarca bu ülkelerin çok satanlar listesinin 1 numarasında kaldı ve hala listelerin üst basamaklarındaki yerini koruyor.
SIMON BECKETT KİMDİR?
1960 yılında Sheffield’da doğdu. İngiliz filolojisi üzerine yüksek lisansını tamamlamasının ardından, eğitmen olarak İspanya’ya gitti. Oradan döndükten sonra serbest gazetecilik yapmaya başladı ve şimdiye kadar The Times, The Daily Telegraph, The Observer gibi gazeteler için yazı yazdı. Uluslararası çok-satanlardan olan üç kitaplık David Hunter serisinin ilk kitabı Ölümün Kimyası 2006’da yayımlandı. Serinin diğer iki kitabı da –Written in Bone ve Whispers of the Dead– önümüzdeki aylarda İthaki Yayınları tarafından yayımlanacak.

HaftaninFilmi.com’dan Filmler

Gösterimdekiler (19. hafta):
MAKKA: Cinn-i Azap (2024) Gece Avı - Bloodline Killer (2024) Süper Ajan Bernard: Görev Mars - Bei Ken xiong 2: Jinpai tegong (2024) Süper Köpekler - The Barkers Pursuit of Adventure (2024) Görücü (2024) Çingene Kızı Zeugma (2024) Beyaz Eşya (2024) Kırmızı Pabuçlar - The Red Shoes: Next Step (2024) Maymunlar Cehennemi: Yeni Krallık - Kingdom of the Planet of the Apes (2024) Düşmanların En İyisi - Best of Enemies (2024)
Arşivden Seçkiler:
Beni Adınla Çağır - Call Me By Your Name (2018) Nergis Hanım (2014) ZİR-İ CİN 2 (2023) Ölüm Odası - Chatroom (2011) Ninja Kaplumbağalar: Mutant Kargaşası - TMNT: Mutant Mayhem (2023) AVCI İLK KEHANET (2021)

Leave a comment